2025 3. kitabı
Aylin balboadan okuduğum ilk eser bir çırpıda bitirebilirsiniz. Hatta 2 3 kez daha okumuş olduğum aslına bakarsanız kitabın eğlenceli olmasını geçtim bazı sayfalarda bakış açımı değiştiren ve belki bilmediğim daha doğrusu bildiğimi sandığım şeyleri yüzüme vuran başka bir deyişle ah burası tam da hissettiğimi anlatacak bir cümle dediğim bir kitap. Öyle takılı kalırsınız birkaç satırda. Ben bunu daha önce hiç fark etmemiştim diyebilirsiniz. Öyle ki kitabın başlarında osmanla barışmayı ben bile istedim.Sonraları fark ettim meğersem karakter kendi özgürlüğünü fark edip vazgeçiyor. Aslına bakarsanız vazgeçişin kırıcı fakat bir o kadar da sahici özgürlüğü diyebilir miyiz?“Kendimi boşa aldım bayırdan aşağı koşuyorum. Düşüyor gibi görünüyor olabilirim ama bakma aslında uçuyorum. Söylediklerimin hepsini unut, sanki ben biliyorum da mı yaşıyorum Osman?” Bakış açımı değiştirdiğinden bahsetmiştim buna çok küçük bir alıntı bırakmak istedim..Şimdi buna bakarak nasıl bir çıkarım yaptım?Aykırı bir örnek olmasın bazen düşerken bir nevi uçarız da neticede. Uçmak çok güzel bir eylem de düşmekten hep çok korkmuştum. Yine de kendi benliğime not: düşüyor görün de uç emi. Her neyse gelelim “Sanki ben biliyorum da mı yaşıyorum? “Hayır hiç birimiz bilmiyoruz. Ebeveynlerimizi de suçladığımız zamanlar illaki olmuştur mesela fakat bazen de anlamak gerekir ya sanki o yaşamayı biliyor muydu ki bana bir şeyler öğretti veya ben dünyaya geldim. Kimse bilmiyor işte bazen de popişimizden uydurduğumuz felsefelerle(!) bir şeyleri yapmaya çalışıyormuşuz. zaten bazen de hayat bilmediğimiz ve derya deniz olduğu için güzel gelmiyor mu bize. Yarına merak duygusu da olmasa ne tadı kalır. Her gün aynı diye şikayetlenmeye de gerek yok.Hayatın güzelliklerini onları sıradanlaştırarak görmezden gelmeyiniz… Çok basit aslında. Ah canım edebiyat ya nasıl da güzel kaçış yolu. Her neyse kitaba tekrardan dönelim gayet sade, mizahi bir dil. Tatlı okumalar dilerim. Benden bir öneri kafanızın boş olduğu zaman okursanız daha çok seversiniz.
Bu Hikâye Senden Uzun OsmanAylin Balboa · İletişim Yayıncılık · 202213,5bin okunma