Kekemelik, hayvanlar, ormanlar..
2025 35. kitabı
Çok çok iyi bir çocuk romanıyla geldim. Keşke elimde olsa da bütün çocuklara bu kitabı okutturabilsem. Kitapta kekemeliğin ne kadar zor bir durum olduğunu ve kekeme olan bir insanın nasıl hissettiğini, duygularının düşüncelerinin neler olduğunu ve normal konuşan bir insandan beklentisinin neler olduğunu anlatıyor. Bununla beraber hayvan haklarının öneminden hayvanların duygu ve düşüncelerinden, onların da bizler gibi yaşamaya hakkı olduğunu öğretiyor. Ve yine bununla beraber ağaçların duygularını onların bizim bir parçamız olduğunu ve onlar olmadan bizlerin olmayacağını çok iyi bir şekilde gösteriyor. Anlayacağımız üzere kitap bizlere kekemelik, çocukların düşüncelerini, hayvanları, ağaçların önemini çok iyi bir şekilde öğretiyor. Ayrıca en beğendiğim nokta ise kitabın oldukça heyecanlı bir şekilde akışı. Ve kitabın bir kitap gibi değilde gerçekten gerçek bir hikaye gibi akışı. Çünkü tahminleriniz sürekli sizi yanıltıyor. Kitaplarda ve filmlerde alışkın olduğumuz bir durum vardır ya, o durum olmadan kurtulursun gibi. Fakat bu kitapta gerçekten gerçek hayatta nasıl bir durumla karşılaşabiliyorsak kitapta da aynı şekilde ele almış. Ben cidden çok beğendim ve bütün herkese tavsiye ediyorum. Saklı Orman C.C. Harrington
Saklı OrmanC.C. Harrington · Beyaz Balina Yayınları · 202428 okunma