şehirlerin mimarlarına:
(Müslüman olmak bana bu görevi yüklüyor.) Öncelikle kurtuluşu isteyen kişiler, buna inananlar bunun için hayatını fedâ etmeye razı olanların kaynak edinecekleri bir kitap Diriliş Neslinin Âmentüsü
Yazının genelinde Müslümanlık bilincini aşılamaya öncü olan ve de Müslüman'ların kim olduğunu nasıl bir toplumda yaşam sürmeleri gerektiğini bunun içinde neslin inananlarından (âmentü) olmamız gerektiğini belirtiyor. İlkelerimizin çoğunu unuttuğumuz ve bildiklerimizi de uygulayamadığımız bu dönemde nesli diriltmek maksadıyla tane tane karşı olmamız gerekenleri açıklıyor.
Misal "Toplum zararına, çıkar, şöhret tutkusu, faizcilik, emeksiz sırttan geçinme, yok edilecek ve yaklaştırmamaları gereken düşmanlarıdır Diriliş Sitesinin." sy:43
O kadar inanıyorki ne olursa olsun bu toplumun sürekli olarak siteyi onarabilecek ve yenileyebilecek gücü olduğunu düşünüyor. Bilhassa nesil güçlü ve ruhça sağlıklı olursa site ölmez, eskimez bu sayede daima ayakta kalır.
"Her an ibadet ruhu için de sürekli ve metodlu bilim ve tecrübe ile donanmış, kahramancasına islâm düzenin ruhî, sosyal, kültürel ve ekonomik planda gerçekleştirme şuuru!" sy:57
Şuur, inanç Diriliş'in temelidir. Bunlar olduğu müddetçe zihniyet savaşının galibi olacağımızı apaçık belirtiyor.
Genelden özele geçecek olursam kitap şunu düşünmeme vesile oldu: Psikoloji sandığımız problemlerin büyük çoğunluğunun temeli sosyolojiktir. İnsan içinde yaşadığı toplum ve yaşam şartları ile kolektif bağıntılar taşır. Bu dönemde en derin ihtiyacımız "sosyal kalite". Eğer terapilere harcanan para, zaman ve emek; sosyal ihtiyaçların kalitesi için harcanabilseydi problemin psikolojik olmadığını daha da net anlayabilirdik. Müslümanlar olarak kitapta bahsedilen toplumu oluşturmayı başarabilseydik bir terapiye 2000 Tl vermeye gerek kalmazdı. Çünkü birlikte gönül dinlendirebileceğiniz insanlar 100 terapiye bedeldir. (ciddi durumlar dışında tabiki)
Muhabbet edin sıhhat bulun ^^
Sezai Karakoç denilince yalnızca kusursuz aşkı olan Monna Rosa'yı (yoksa sen mi gerçek ismini söylemek istersin Muazzez Akkaya) çağrıştırmayacak bana.. +Artık bu kitap da eklendi. Devamı da gelir umarımm.