2025 32. kitabı
2000’li yılların Leyla’sı, 1990’lı yılların Leyla’sının hikayesini araştırmaya başlamasıyla başlayan bir hikaye. Bu iki dönemde yaşayanan ilişkiler, yapılan evlilikler, yaşanılan aynı kaderler, kadına verilen değer ve yönetim gibi birçok konuya değinilmiş. Bir söz var bilir misiniz “kısacıktı ama çok etkiliydi” diye nereden duyduğumu hatırlamıyorum ama bunu sanırım ikinci kez falan hissediyorum ilk baştan beni etkileyen nadir kitaplardan birisi ilk bölümde evet bu eser o eser dedim resmen. Kitabın akışı, yalın bir dile sahip olması benim için okurken en çok dikkat ettiğim şeylerden birisi. Yıllar arasında o kadar güzel bir bağ kurulmuş ki, hiç kopma yada bir boşluk hissetmeden ilerliyorsunuz. Ben sırf tarihten oluşan kitapları okumayı seven birisi değilim ama tarihi bir olayla ilişkilendirip anlatıldığında inanılmaz severek okuyorum. Ve Leyla’yı da çok sevdim.♡ 1990’lı yılların Leyla’sı; iyi yetiştirilmiş, babasını küçük yaşta kaybetmiş, dil bilen ancak istemediği hiç tanımadığı halde Rıza Bey ile evlenmek zorunda kalmış bir kadın. Leyla, bana geliceklerden habersiz Yıldız sarayına resim muallimesi olarak gitmeye başlar. Sarayda kadınlarla bağ kurması yasaktır ancak Canfeza ile çoktan bağ kurmuştur. Peki Canfeza Leyla kadar sahici bir ilişki mi kurmuştur? Kocası Rıza Bey ise, işinde gücünde doktor ancak kadınların dilinden anlamayan bir adam. Leyla’nın annesi Sıdıka ve yıllar sonra çıkıp gelen erkek kardeşi Fuat. Onun gelmesiyle Leyla’nın dünyası alt üst olur. Uğruna verilen canlar, yaşanılan onca acı.. 2000’li yılların Leyla’sı; mutsuz bir evliliği olan bir çocuk annesidir. Eşi Ömer tarafından aldatılır ancak ailesi onun bu durumu yok sayıp hayatına devam etmesi ister ancak Leyla devam etmez! Leyla, Hakan ile buldukları bir mektup üzerine Leyla’nın hayatını araştırmaya koyulmuşlardır. Ancak bu yolda bazı destekler almaları gerekmiştir. Bu yolda onları neler bekliyordur? Hangi yıllar olursa olsun kadınların yaşadıkları acılar, bastırılan duyguları, mutsuzluğa hapsolmaları hep aynı!
Zamanın Unuttuğu Kadın: LeylaGülsüm Kınıkoğlu Başer · Destek Yayınları · 2025113 okunma