Yazarın Kafalar Karışık, Bırakın Şahsi Şovunu Yapsın(!)
2025 14. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2025 00:00
Yorum spoiler içermektedir. Nasıl incelesem bilemiyorum çünkü tuhaf bir kitaptı. Malesef kitabın en büyük problemi arka kapak yazısının anlaşılmaması ve 130.sayfaya kadar kitabın ana konusunun hiç anlaşılmaması. Şaka yapmıyorum. Kitap 130.sayfaya kadar sanki konusu hep başka bir şeymiş gibi davranıyor. İlk 30-40 sayfada ana karakter kızın geçmişini erkek arkadaşından ve arkadaşlarından saklamasını okuyoruz. Ve sanıyoruz ki herhalde drama buradan çıkacak. Sonra 70-80. Sayfalara doğru ana karakter kızın aslında bir örgüte bağlı olduğunu ve erkek arkadaşı ile aslında işinden ötürü sevgili olup onun karaborsa işini patlatmak için orada olduğunu okuyoruz. Ve diyoruz ki herhalde drama buradan çıkacak erkek karakter çok kötü birisi çıkacak. Sonra yine bi konu değişiyor ve beklenmedik bir karakterin olaya dahil olması ile 130.sayfaya kadar kitabın odağı, gizemi ve tehlikeli kişisi başkası oluyor. 130.sayfadan sonra ancak kitabın asıl tehlikeli kişisi belli oluyor da kitap lineer bir çizgide ilerlemeye başlıyor. Ama buraya kadar resmen 3-4 kez kitabın konusu değişiyor. Bunun devamında da lineer bir çizgiye oturuyor ama kitap plot twistlerden oluşuyor durmadan. Tüm bu olanlar beni biraz rahatsız etti. Aptal yerine konmuş gibi hissettim. Sanki yazar kafasındaki konuyu toparlayamamış ve bize dağınık olarak sunmuş gibiydi. Ne zaman tahmin yürütmek isterseniz, yazar size "istediğin tahmini yürüt ama ben sana 30 sayfada bir plot twist yazıp tüm teorilerini çürütüp ilgi odağını da değiştireceğim." Bu noktalar da beni kitaptan koparttı. Şahsen kitapta önüme bir şeyler sunulmasını, bı parçaları bize yazarın gösterip daha sonra biz farketmeden o parçalarla biz hokkabaz gibi oynayıp bize süprizler sunmasını ama aptal yerine koymamasını severim. Çünkü hokkabazlar da size numara yaparlar ama eğer dikkatli izler ve numarayı çözerseniz artık sihrin süprizi kalmaz. Bunun dışında kayifli ilginç karakterleri vardı. Evet konusu da bize kitabın yarısında sunulduktan sonra keyifliydi. Güzel bir kedi fare kovalamacasına dönüştü. Ama o raddeye kadar kitabın çok odaksız olması malesef beni sarmadı. Okunur mu okunur ama kitaptan keyif alabilmek için ilk 130 sayfaya sabretmeniz ve tahmin yürütmeden yazarım şahsi şovunu(!) yapmasına izin vermeniz lazım. O noktaya kadar zaten sabrettiyseniz, eminim kalanını da seversiniz.
İlk Yalan KazanırAshley Elston · Yabancı Yayınları · 2024229 okunma