2025 127. kitabı
Şaban Çuman / Orman Dünya Efsanesi Sayfa: 150 Tür: #çocukkitapları Zamanın eski çağlarında, uçsuz bucaksız ormanlarla kaplı bir ülke vardı. Neredeyse bir kıta büyüklüğünde kuzeyin buzullarına kadar uzayıp giderdi. Bu yüzden Orman Dünya adıyla anılırdı. Orman demek, ev demekti. Fakat insanların ormana girmesiyle bütün düzen bozuldu. Ormanlar alevler içinde kaldı. İnsanlar, ağaçları kesip evler, köşkler, saraylar inşa etmeye başladı. Yetmedi kendilerine tarlaları açtılar. O da yetmedi birbiriyle yarışa girdiler herkes daha çok istedi. Bu yarış duvarlar, tel örgüler, sınırlar çizdirdi. Silahlar icat edildi. Ve Orman Dünya’da karanlık bir devir başladı. Fabrikalar kurulmaya başladı bacalar tüttü. Ağaçlar kesildi fakat kesilen ağaçların yerine yenisi dikilmedi. Mutlu bir son istiyorsanız bu tamamen sizin elinizdeydi. Çınar okuduğu kitabı usulca bıraktı. Dalgın düşünceli de kala kalmış haldeydi. Mutlu sonu olmayan hatta sonu bile olmayan bir kitap okumuştu. Mutsuzluğu kitaptaki gibi buhranlı zamanlar geçiriyor olmasıydı. ağaçlar tamamen kurumuş kuraklık başlamış bir tane bile ağaç kalmamıştı. Felaketler ardı ardına yaşanıyordu. Kütüphanede kıyıda köşede kalmış bu kitabı okuduktan sonra hayatı değişmeye başlar. Bilinmezin peşine düşer. Bilmeceler ve şifrelerle araştırılması gereken bir gerçek vardır. Bilimsel bir gerçek. Çınar peşine düştü hayalleri gerçekleştirebilecek mi? Bu kitaptaki bilmeceler ve gerçekler neydi? Ona rehberlik edecek yerli neler biliyordu? Oldukça farkındalığı yüksek bir kitaptı. Sadece çocuk kitabı değil yetişkinlere de okutulması gereken acı bir tabloydu sanki. Kitap okumama vesile olan arkadaşım @senemturkmen teşekkür ediyorum. @acayipkitaplar @dr.mary_jeo #acayipkitaplar #ormandünyaefsanesi #işbirliği #hediye #29ağustos
Orman Dünya EfsanesiŞaban Çuman · İlk Genç Timaş Yayınları · 202384 okunma