Gecenin konusu: Hiç âşık oldunuz mu?
... aşka düşmeyen, aşk vadisinde konaklamayan kişileri doğru yolu bulmuş, muradına ermiş saymayın.
Sayfa 207 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Hasan Ali Yücel Klasikleri Dizisi, 4. Basım, Mayıs 2022.·Kitabı okudu
Yorumlarda Buluşalım!
··1 alıntı·
1 +1'leme
9bin Gösterim
Ve herkes uyudu, kaldık bir gece bir biz...
Zor, derin ama keyifli bir konu, vakti olan herkesi beklerim.
Zor bir konuydu, aşkını enkaz altında bırakan, aşka tövbe eden, aşksız olamayan hayatlar... Burada konuşmak kolay ama yaşamak öyle zor ki.
Divan edebiyatında şöyle bir anlayış vardır: Kavuşmayan âşığın hâli “aşk”tır. Kavuşan âşığın hâli ise “muhabbet”tir; çünkü artık ateşli özlem yerini huzura bırakır. Bazı mutasavvıflar da der ki: “Kavuştuğunda aşk biter, muhabbet başlar.” Yani aşk, özlemin ateşiyle yanarken; vuslat, o ateşin külünden doğan sükûnettir.🌹 Aşk acısı çekmek; bence, hayatınızın anlamını keşfetmek için de bir fırsat sunar size.. Zor ama, bu anlamı keşfedebilenler için çok güzel de bir süreçtir.
Eskiler nasıl da anlamlı...
1 yanıtı göster
hiç olmadığım vakit var mıydı unuttum diye cevaplanası. mütemadiyen aşığım ben. olmamışlar bulaşmasın, olan kurtulamıyor o hissin güzelliğinden tüm dertlerine rağmen.🙃
Aşksız olmaz. 😊
Bu uçsuz bucaksız bir kuyu, sonu bilinmeyen bir girdap ve bir karadelik kadar tehlikeli ve merak uyandırıcı bir konu. Herkesin o girdaba çekilmesi dışında sorun yok 😊
Önceki 1 yanıtı göster
@mizginoge çoğu aşkın hazin sonu...