2025 73. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2025 20:14
#okudumbitti YAZAR: YELDA ÜLKER YAYIN: CERES YAYINLARI Herkese merhabalar bugün sizlere Yelda Ülker'in kalemin çıkan sizin bir şeyiniz yok hanımefendi sadece evde kalmışsınız kitabıyla geldim. Kitabı okurken çok fazla güldürdü diyebilirim ki o dereceneyse çok uzatmadan konusuna gelelim. Yelda Ülker, sıradan bir konuyu –evde kalma meselesini– öyle zekice ve ironik bir dille ele alıyor ki, satır aralarında hem güldürürken hem de düşündürüyor. Kitap boyunca kadınların toplumdaki beklentilerle, aile baskılarıyla ve geleneksel rollerle nasıl yüzleştiğini görüyoruz. Evde kalmak, burada bir eksiklik değil, aksine bir fırsat, bir iç yolculuk ve özgürlük biçimi olarak sunuluyor. Kitap, karakterlerinin günlük yaşamlarından ve iç dünyalarından yola çıkarak, “evde kalmak” kavramını ters yüz ediyor. Kahramanların düşünceleri, duyguları ve hayalleri öyle canlı anlatılıyor ki, okurken kendinizi onların yerine koyuyorsunuz. Evde geçirilen zamanın yalnızlık değil, derin bir kendini keşfetme süreci olduğunu fark ediyorsunuz. Yazar, mizahi üslubu sayesinde kimi zaman gülümsetiyor, kimi zaman da düşündürüyor; bu da kitabın en güzel yanlarından biri. Kitap sadece bireysel bir yolculuk anlatmıyor, aynı zamanda toplumsal bir eleştiri de sunuyor. Kadınların evlilik, aile ve sosyal beklentiler üzerinden yargılanmasını mizahi ama etkili bir şekilde sorguluyor. Bu yönüyle hem samimi, hem eğlenceli, hem de düşündürücü bir okuma deneyimi sunuyor. Bu tarz güldüren kitapları sever misiniz? #ALINTI Sevgi neydi? Sevgi sevdiğini değiştirmek miydi?
Sizin Bir Şeyiniz Yok HanımefendiYelda Ülker · Ceres Yayınları · 023 okunma