·424 syf.····Okunma: 31 Ağustos 2025 20:06 Fantastik kitap seven biri olarak, tüm vampir hikayelerinin çıkış noktası olan bu kitabı okumak harikaydı. Otel Transilvanya'nın tüm filmlerini ve hatta Mavis'in çocukluğunun anlatıldığı diziyi bile izlediğim halde (ki muhteşemdi) esas Drakula kitabını okumak aklıma bile gelmemişti ta ki Okan Bayülgen ve Hayko Cepkin'in Drakula tiyatrosunun geldiğini öğrenene kadar.
1897 yılında yazılmış korku türünde ilk vampir (Drakula) kitabı. Yazıldığı döneme göre muhteşem olduğunu söylebilirim. Ama 2025 dünyasında yaşayan bir kadın olarak düşündüğümde kadınlar hakkında yazılanlar gerçekten bi yerden sonra çok can sıkıcıydı. 1800 lerde yazıldığı düşünüldüğünde kabul edilebilecek birşey ama bugün birisi bu şekilde kitap yazsa sinir krizi geçirirdim muhtemelen.
Olayların günlük şeklinde aktarılması Çok ilginç bir yazım şekli olmuş benim çok hoşuma gitti. Olaylar da kitabın sonuna kadar sıkmadan akıcı bir şekilde ilerledi. (Son zamanlarda okuduğum kitaplar ilk 300 sayfayı sündürüp tüm olayı son 50 sayfaya sığdırıyordu çünkü)
(SPOILER!!!) Sonunun beklediğim gibi bitmemesi biraz şaşırttı çünkü açıkçası Drakula'nın öleceğini hiç düşünmemiştim.