2025 15. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2025 20:29
buraya çok sık inceleme ekleyen biri değilim ama bu kitabın ve filminin yeri ayrı olduğu için bir şeyler yazmak istedim. öncelikle konusunu özet geçeyim: stella ve will, kistik fibrozis hastası iki genç. kistik fibrozis ölümcül bir akciğer hastalığı ve hastaların mikrop kapma riski çok yüksek. bu sebeple aynı hastalığa sahip olanların arasında minimum dört adımlık bir mesafe olması gerekiyor. stella kurallara sıkı sıkıya bağlı ve tedavisine düzenli devam eden bir kız. will ise tam tersi, kuralları umursamayan biraz asi bir tip ama özellikle annesiyle olan iletişiminden aslında ne kadar kırılgan ve korkuları olan biri olduğu anlaşılıyor. tabii bu görünürdeki aykırı hali de stella sayesinde değişiyor. tanışıyorlar, zamanla bağları güçleniyor ve birbirlerine aşık oluyorlar. hastalıkları yüzünden birbirlerine dokunmaları çok sakıncalı olacağı için ilişkilerini mesafe sınırını ihlal etmeden sürdürmeye çalışıyorlar. genele bakacak olursak kitap bize, aşkın yalnızca yan yana olmak değil bazen uzaktan bakabilmek; çoğu insanın yapamayacağı fedakarlığı yapıp karşındakinin iyiliği için gidebilmek olduğunu gösteriyor. ve tabii elimizdekilerin değerini anlamamızı sağlıyor. şu an rahatça bir nefes alıyorsak, bu bile birçok şeyden önemli ve kıymetli. okurken çoğu kısmı “acaba aralarındaki o üç adım olmasaydı daha farklı olur muydu?” diye düşünerek baştan sona değiştirdim. ayrıca bu minimum dört adımlık mesafe sınırının bir yerden sonra üçe düşmesi de şöyle ki: stella, hastalığın onun yaşamından çaldığı şeyler karşılığında o da ondan bir adım çalıyor ve will ile biraz daha yaklaşıyorlar. aralarındaki mesafe ise bir bilardo istekası kadar kalıyor artık. bittiğinde çok çok üzüldüm. sonu biraz ucu açıktı. sonrasında ne olacağı bize bırakılmış gibiydi ama hep en kötü senaryoyu düşünüp kitabı mahvedeceğim için güzelce bir son yazılmasını ve geride hiçbir soru işareti bırakılmamasını isterdim. ayrıca kendimi direkt o hastane ortamındaymış gibi hissettiğim için bakış açımda değişen birçok şey oldu; en azından empati kısmında. bu uygulamada bunu söylemem biraz absürt kaçacak olabilir ama kitabı okumak istemezseniz bile en azından filmini izlemenizi tavsiye ederim. sonrasında zaten hemen kitaba koşacaksınız. şimdiden iyi okumalar ♡
2025 Okuma Raporları
Üç Adım Uzakta (Ciltli)Rachael Lippincott · Epsilon Yayınevi · 20191,262 okunma
filmini izlemiştim çok çok beğenmiştim. şimdi bu yazıyı görünce kitabını da okuyasım geldi
mono
filmi beğendiysen bunu yüz kat daha fazla beğeneceksin garanti veriyorum :3 şimdiden iyi okumalar <3
kitabı o kadar merak ettim ki, kaydettim incelemeni. mutlaka okuyacağım, eline sağlık. 🧡
ikinci kere düşünmeden öneririm o kadar güzel. şimdiden iyi okumalar <3
Galiba sonraki kitap alışverişime eklendi. Filmini bir izleyeyim 🐺