2025 62. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2025 21:56
Beyaz Zambaklar Ülkesinde | Grıgorıy Petrov * Finlandiya’ nın Johan Wilhelm Snellman önderliğinde 3 milyon nüfusa sahip olan ülkenin dönüşümünü anlatıyor. Atatürk ‘ ün çok sevdiği ve harp okullalarında müfredatta aldırdığı bir kitap. Kesinlikle günümüzde de olması gerekiyor. * Azıcık nüfusu ve ekonomik durumuna aldırış etmeden azmin , başarının , dayanışmanın , eğitimin , okumanın gücünü anlatıyor. Bir gazeteye bile ekonomik şartlardan dolayı iki üç ailenin birlikte üye olduğu ve okuma bilenlerin bilmeyene eğitim verdiği bir dönem. Eğitim sadece tabi ki okullarda bitmiyor , ordularda kişisel bakım , görgü kurallarına kadar eğitim verildiği öğretildiği bir dönemden bahsediyoruz. Halka , köylülere , anne babalara ve hatta öğretmenlere bile eğitim verilen kendilerini geliştirmek için konferanslara katılan bir halktan bahsediyoruz. * Günümüzde , kaç kişi toplum için bir şeyler yapmayı bırakın kendinin daha iyi versiyonu olmak için çaba gösteriyor. İş sadece konuşmak ile bitmiyor ….. Dip not : Karokep ‘ in hikâyesini ayrıca tatlı kralı , yumurta kralı , ayakkabı kralının hikâyelerine de bayıldım , azim başarı inanç “ Hayat mimarı olun “ Alıntı Kısa bir süre öncesine kadar aşçı olarak çalışan Miina Sillanpaa kendi kendini eğitip geliştirir ve makaleler yazmaya kadın işçi haklarını savunmayı amaçlayan etkili bir hareketin öncülüğünü yapmaya başlar. Kendisi daha sonra bir çok önemli toplumsal sorunu gündeme taşımış ve milletvekili seçilmiş ülkenin siyasi hayatında önemli bir rol üstlenmiştir.
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Kripto Basım Yayınevi · 2020124,7bin okunma