Merhabalar sevgili kitap okurlar
Bugün size rus klasiklerinin vazgeçilmezi olan Babalar ve Oğullar kitabıyla geldim.
Okumaya doyamadığım bir eser olur kendisi.
Ve tekrar okumaya karar verdim bu sefer çocuklarımız için uygun olanından. The kitap yayınları sayesinde.
Nikaloy, oğlu eve geleceği için çok mutludur ve onu tren istasyonunda bekliyordur. Sürpriz bir kişiyle karşılaşınca suratı düşer. Oğlu Arkadi'nin yanında bir de okuldan getirdiği arkadaşı Yevgeni bulunuyordu. Üzülür çünkü oğluyla uzun zamandır görüşmedikleri ve tek vakit geçirmek istediği için planladığı gibi gitmez işler.
Arkadi dost canlısı, samimi bir karaktere sahipken; Yevgeni de o kadar sessiz, sevimsiz ve herkese çok uzaktı.
Oğlunun da böyle birine dönüşmek istediğini gören Nikaloy, bu duruma engel olmak için Arkadi ile konuşmak ister. Fakat oğlu kararlıdır. Yevgeni gibi nihilist olacağını söyler. Nihilistler duygularıyla hareket etmez duygu yüklü her şeyi reddeden bir grup.
Olaylar böyle devam ederken Nikaloy işleri yüzünden bir davete katılamayacağını ve oğlu Arkadi ile Yevgeni'nin bu davete icabet etmesini ister.
Davete giden bu iki arkadaşın hayatları artık eskisi gibi olamayacaktır.
Davette neler olmuş olabilir?
Hayatları ne yönden değişmiş olabilir?
Hepsinin cevabı kitabımızda. Hem siz hem çocuklarınızla okuyup ders alacağınız türden bir eser.