·416 syf.····Okunma: 04 Eylül 2025 00:09 Windsor Ailesi #2 Sözde Evlilik Catharina Maura
Bu kitap, serinin ilkine kıyasla beni çok daha fazla içine çekti. İlk kitapta yer yer sinirlendiğim olaylar olmuştu ama bu kez özellikle Luca karakteriyle gönlümü kazandı diyebilirim.
Anlaşmalı evlilik, patron–asistan ilişkisi, geçmiş travmalar ve işyeri romantizmi gibi bolca sevilen tropun birleştiği bir kurgu var. Valentina, sekiz yıldır Windsor şirketinde Luca’nın asistanı olarak çalışan; disiplinli, zekâsı ve soğuk tavırlarıyla şirkette “Buzlar Kraliçesi” lakabını almış bir kadın. Çocukluğundan beri annesinin yaşadıkları yüzünden kalbine duvarlar örmüş, iş dışında neredeyse hiçbir hayatı olmayan biri. Luca ise onu hep asistanı olarak görmüş olsa da abisinin düğününde yaşananlar her şeyi değiştiriyor.
Luca’nın büyükannesi ailedeki her evliliği düzenleyen baskın bir figür. Onun ayarladığı evlilikten kurtulmak isteyen Luca, bir yandan da istifasını veren Valentina’yı yanında tutabilmek için çareyi ona anlaşmalı evlilik teklif etmekte buluyor. Kurallar belli: âşık olmak yok, her gece aynı yatakta uyumak ve bunu iş yerinde sır gibi saklamak. Ama tabii ki duygular bu kadar basit kurallara sığmıyor.
Valentina’nın sürekli gel–gitleri beni biraz yorsa da onun geçmişinden dolayı haklı sebepleri vardı. Yine de bazen “artık bırak bu önyargılarını!” diye seslenmek istedim. Luca ise kitabın ortalarından itibaren bambaşka bir adam oldu. Hanımcı tavırlarıyla, kıskançlıklarıyla, Valentina’dan asla vazgeçmemesiyle kalbimi kazandı. Bir noktadan sonra resmen ondan daha çok onun yerine savaştı. Açıkçası bu fedakârlıklarını okurken çok keyif aldım.
Zengin patron–asistan klişesi üzerinden ilerlese de işin içine aile baskısı, fakirlik tadı, geçmiş travmalar ve tutkulu aşk girince hikâye klişeyi aşıp akıcı bir hale geliyor. Luca’nın “sadece sen benimsin” vurgusu biraz fazla tekrar edilse de bu durum bile hikâyeye yakışıyordu çünkü onun Valentina’ya olan bağımlılığı böyle gösteriliyordu.
Büyükanne karakteri yine renk kattı, hem sinir bozucu hem de olayları yönlendiren kilit noktadaydı. Yazarın kalemini çok akıcı buluyorum; klişe dediğimiz kurguları bile sürükleyici hale getiriyor. Kitabı elimden bırakmak istemedim.
Eğer anlaşmalı evlilik, patron–asistan aşkı ve güçlü ama kırılgan kadın karakterler okumayı seviyorsanız bu kitap tam size göre. Ben serinin bu kitabını çok sevdim ve diğer kardeşlerin hikâyelerini merakla bekliyorum.