2025 17. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2025 13:31
Üç Kız Kardeş • Çehov Çehov'dan okuduğum ikinci tiyatro eseri... Kitapta, taşrada yaşayan Prozorov ailesinin hikâyesi anlatılmaktadır. Moskova’da doğup büyüyen üç kız kardeş "Olga, Maşa ve İrina" hayatlarını sıkıcı, monoton ve umutsuz bir taşra kasabasında sürdürmektedir. Tek hayalleri, bir gün Moskova’ya dönmek ve orada daha iyi bir yaşam kurmaktır. Sayfaları açtığımızda uzun betimlemeler değil, karakterlerin doğrudan diyalogları karşılamaktadır bizleri. İlk başta biraz yabancı gelebiliyor ama birkaç sayfa sonra sahnenin içine girip karakterlerle birlikte oturuyormuşuz gibi bir his vermektedir. Olga’nın ağırbaşlılığı, Maşa’nın hayal kırıklıkları, İrina’nın umut dolu cümleleri kendi sesleriyle konuşuyor. Bu kızların Moskova’ya duydukları özlem, aslında hayatın hiç gerçekleşmeyen hayallere bağlanmasını simgelemektedir . Yazarın kalemi sade ve akıcıydı. Konuşmalar uzun olsa bile sıkmadan kendini okutuyor, sayfalar akıp gidiyor. Kısa sürede okunabilecek bir eser. Merak edip okumak isteyenlere keyifli okumalar. #alıntılar "Dünyaya yeniden gelip şu hayata yeniden ama bu kez bilinçli olarak başlansaydı ne olurdu? Geçirmiş olduğumuz yaşamı, hani nasıl denir, bir karalama, bir taslak olarak kabul etsek örneğin, yeni hayatımıza onu temize çekmeye kalksaydık acaba nasıl olurdu..." "Ne kadar küçük ve önemsiz olursa olsun kabaca yapılmış bir hareket, düşüncesizce sarf edilmiş bir söz beni mahvetmeye yetiyor."
Üç Kız KardeşAnton Çehov · Bilgi Yayınevi · 20199,8bin okunma