2025 34. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2025 13:18
yaklaşık 5 yıldır kitaplığımda bekleyen bir serinin ilk kitabını bitirmenin haklı gururunu yaşıyorum sonunda. baş karakterimiz jacob çocukluğundan beri dedesinin sürekli bahsettiği; gizemli bir adada olan bir yetimhanede kaldığından ve orada yaşayan tuhaf çocuklardan bahsetmesiyle büyür. küçük yaşlarda bunlara inanır ama büyüdükçe büyükbabasının kendisine bir masal anlattığına ve kandırıldığını anlamaya başlar çünkü anlattığı her şey gerçek olamayacak kadar saçmadır. ancak bir gün büyükbabasının odasında, anlatılan her şeyin kanıtı olacak bir sürü fotoğrafın olduğu bir kutu bulur. akıl sağlığından şüphe eden jacob bahsedilen adaya gitmeye karar verir yetimhanenin yıkıntılarıyla karşılaşır. tuhaf olarak anlatılan çocukların sadece tuhaf olmaktan çok daha fazlası olduğunu keşfeder ve deli olduğuna inanmaya başlar. kitap çok akıcıydı ve bahsedilen tüm fotoğrafları kurguya gerçeklik katması amacıyla sayfaların arasına koymuşlar, bu fikre bayıldım. sadece gözümüzde canlandırmakla kalmayıp fotoğrafları inceleyebilmek kitaba karşı okuma zevkimi katladı gerçekten. bayılarak okudum, en kısa sürede 2. kitaba başlayacağım. üstelik aynı isimle bir film çekilmiş, onu da izlemek istiyorum.
Bayan Peregrine'in Tuhaf ÇocuklarıRansom Riggs · Sayfa6 Yayınları · 20137,2bin okunma