2025 86. kitabı
MELTEM GÜDEMEZOĞLU-EYLÜLDE SEVMEK İSTEDİM SENÍ Objektif olarak söylemek gerekirse, kitabın dili sade ve anlaşılır. Çok fazla süslü, kapalı ya da zorlayıcı bir üslup yok; bu da șiirleri herkesin kolayca içine alabileceği bir hale getiriyor. Samimiyet, duyguların doğrudan aktarılmasıyla öne çıkıyor. Bazı şiirlerde tekrar eden imgeler (rüzgâr, yağmur, sararan yapraklar, vedalar) zaman zaman yoğun bir romantik atmosfer yaratırken, bazen de benzerlik duygusunu artırıyor. Yani hem bir bütünlük sağlıyor hem de yer yer monotonluğa yaklaşabiliyor. Samimi bir șekilde ifade etmem gerekirse: okurken sanki șairin kendi iç dökümünü, kalbinden geçenleri kâğıda aktardığını hissediyorsun. Așkın kırılganlığını,"keşke"lerle dolu yanlarını ve özelikle de mevsim metaforlaryla örülmüş duygusal iniş çıkışlarını görmek mümkün. Eğer okur olarak romantik, melankolik ve duygusal yoğunluğu yüksek şiirleri seviyorsan bu kitap sana hitap eder. Ama daha deneysel, felsefi ya da soyut siirlerden hoşlanıyorsan, biraz tekdüze bulabilirsin. Genel olarak: "Eylülde Sevmek istedim Seni" bir sonbahar defteri gibi... içinde aşkın kırılganlığı, hüzünlü vedalar ve içten bir duygusallık var. Kolay okunur, anlaşılır ve içtenliğiyle öne çıkan bir şiir kitabı. Bu șiir kitabında kendim ile ilgili çok şeybuldum özdeşleștirdiğim kısımlar oldu. Yazarın duyguları aktarımı bana çok hitap etti bir çok duygu bana geçti. Eylül ayına güzel bir şiir kitabı ile başlamak beni çok mutlu etti.
Eylülde Sevmek İstedim SeniMeltem Güdemezoğlu · Ares Yayınları · 2021102 okunma