·408 syf.····Okunma: 03 Eylül 2025 22:04 YORUMUM**
Kurgusu oldukça sağlam ve hatasızdı. Fazlaca detay vardı ve hepsi bir yere bağlanıyordu. Başta biraz yavaş okunabilir ancak sonrasında oldukça akıcı okunuyor. Her ne kadar polisiye gerilim türü olsa da ben fazla gerilmedim. Fazla da sürpriz yoktu bana göre. Ancak genel olarak güzel ve akıcı bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
İÇERİK**(SPOILER)
Carl Doni katil. Kurbanlarını kaçırıp 48 saat süre verip birine ona göre öldürüyor. Tüm bunları bir çocuk kitabından ilham alarak yapmış.
Sabine ise BKA’da görevli bir polis memuru. Sneijder(kel) ile beraber bu vakayı çözmeye çalışıyor. Sabine’nin annesini de öldürmüştü bu katil.
Helen de bir psikiyatrist. Carl Rose’yi kaçırınca Helen’i arıyor. Helen’in kocası Frank. Sonrasında Helen Frank ile Rose’nin aşk yaşadığını öğreniyor. Hatta Rose hamile kalıyor ancak Frank içeceğine bir şey atıp Rose’nin düşük yapmasını sağlıyor.
Carl çocukluğunda zor şeyler yaşamış. Ablası 5 yaşındayken ölmüş. Annesi Carl uslu bir çocuk olmazsa babasını terk etmekle tehdit etmiş. Babası da Carl’a uslu durması için hep şiddet uygulamış. Carl Boni bu yüzden kadınları sevmiyor ve kocasını aldatan tanıdığı kadınları kurban olarak seçiyormuş.
Carl’ın öldürme yöntemleri çok acımasız. Açlıktan öldürmeye çalışma, betona gömerek, mürekkep ile boğarak, parmaklarını keserek…
Kitabın kapağında makas olmasının sebebi Rose’nin 9 parmağını da makas ile kesmesi.