2025 62. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2025 22:52
Vee geldik mükemmel bir kitabın sonuna. Kitabı bitirdikten sonra, "ben mi onu okudum o mu benim canıma okudu orası muamma". İskender pala kalemi eline alıp bu güzel eseri biz okurlara yazdığı için teşekkürlerimi sunuyorum.Spoiler vermeden nasıl bu şahane eser anlatılır inanın bilmiyorum. Her bölümü ayrı güzel. Kah merakla okudum kah üzülerek.Aklım yerinden çıkıyor sandım her satırda. AZDAHAK-BİR OSMANLI POLİSİYESİ. "Kalbinde ilk kez bir insana acıma hissetti" Onca gelinleri katlettikten sonra ilk kez bir insana acımıştı. Kanı ne kadar çoğaltırsanız cennete o kadar yaklaşacaksınız" kurtarıcı o kadar çabuk gelecek! Ne sapkın bir düşünce. Gözlerimi kapatıyorum olamaz böyle birşey derken 1577 de açıyorum gözlerimi, masum gelinlerin yerine koyuyorum kendimi... yok empati bile yapamıyorum, bir anneye bir kadına bunlar yapılmaz diyorum. Sırf genç kalabilmek için cenin suyu ile yıkanan insanlar görüyorum ne korkunç!! Daha bunu atlatmazken dört bir yanı hainlerle dolu bir vatanımızın olduğu geliyor aklıma. "Vay bu devletin acizliğine!...diyor devlet erkanlarından biri. "Herkese bildirin ki gönülleriniz dünyalık için sizden ayrılıp gidiyorsa hakikaten uzaksınız demektir. gazap ve öfkeden kaçının; çünkü başlangıcı delilik ve sonu pişmanlıktır" sahi kaçımız sahip çıkıyoruz duygularımıza? Sevgi,nefret öfke acıma. Bir hiç uğruna yitip giden onca canlar, kimin için ne için??. Okuyun. Okutun. Ve selametle kalın kitap dostları.
Azdahakİskender Pala · Kapı Yayınları · 20253,603 okunma