···Okunma: 02 Eylül 2025 14:20 #mahi
#tuğbaatıcıcoşar
Mahinev, annesi ve babasının arasında olanlar yüzünden küçük yaşta Emine annesi ile yaşamaya başlar. Mahallede karşı evde oturan Ali Asaf'a yıllardır aşıktır. Ancak duygularını gizler, sadece Ali Asaf ile birlikte yaşayan kuzeni Bahar bilmektedir. Aynı mahallede her beraber büyürlerken Mahinev'in sevgisi de büyür.
Ancak Ali Asaf, sürekli şakalaştığı genç kızı Bahar'dan ayırmaz. Ta ki uzun bir görevden dönene kadar. Asker olan Ali Asaf'ın görevden geldikten sonra Mahinev'e karşı tavırları değişmiştir. Kızın yanına yaklaşan her erkeği kıskanıp, sürekli onun dibinde bulur kendini.
Mahinev ise Ali Asaf'ın hislerinden bir haber aşkını içinde yaşamaya devam eder. Bir gün gerçeklerin ortaya çıkması ile ikili karşı karşıya kalmıştır. Mahinev için bazı şeyleri kabul etmesi zor olsada Ali Asaf'ın kararlılığı ile güzel günler yaşamaya başlarlar. Ta ki o kara güne kadar...
"Mahi" hem yazarla hem de mahalle kurgusu ile tanışma kitabım oldu. Ama ne tanışma, elimden bırakamadan iki günde bitirdim. Çünkü Ali AsafBir Lan Mahinev demesi varki off of. O nasıl bir karakter okumaya doyamadım, yeni favori karakterim belli artık
Mahi ile çok yakıştılar ama Mahi'nin özellikle sonlarda çok naz yaptığını düşünüyorum. Yan karakterlerin hikayesi de ayrı güzel. Bahar ve Selim, Kaan ve Ayşe, Coşkun hepsini çok sevdim. Bahar ve Selim'i ikinci kitapta daha çok görürüz umarım.
Kitabı okurken bu sıcacık mahallede yaşamak ve Ali Asaf ile karşılıklı evlerde oturmak istiyorsunuzÇok çok güzeldi ve devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım düşündüğüm şeyler olmaz.
Aşk, aile, arkadaşlık ve sıkı bağların olduğu, ayrıca yetişkin içerikli olan "Mahi"yi kesinlikle tavsiye ederim. Ali Asaf'ı tekrar okumak için dört gözle bekliyorum, yeni kitaplarda görüşmek üzere