Bir Mimoza Masalı - Almina
Türü: Roman
Sayfa : 478
#kitapyorumum
Yazardan okuduğum ilk kitap olan bu eser romantizm ve dramın birleşiminden oluşuyor.
Aşk teması birçok kişiye klişe gelse de yazarın anlatış biçimi, betimleme ve benzetmeleri Poyraz ve Liza arasındaki o aşkın çekimini çok net hissetmemizi ve keyifle okumamızı sağlıyor. Karakterlerin duygusal betimlemeleri çok net ve edebi bir ahenk eşliğinde verilmişti okuyucuya.
Okurken böylesine saf bir aşk gerçekten var olabilir mi diye düşünüyorsunuz. Eserin gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılmış olması da bu aşkı benimsemenizi ve keyifle okumanızı kolaylaştırıyor.
Kitabın sonu devamının geleceğinin habercisi olduğundan yeni eseri okumak için de sabırsızlanıyorum.
Aşk temalı kitaplar okumayı seviyorsanız bu eser tam size göre, bir solukta okuyabilir ve aşkın sarmalayıcı duygusunda huzura kavuşabilirsiniz.
Okuyacaklara şimdiden Afiyet, Bal ve Şeker Olsun
#alıntı
“Normal insanlar oksijen solurken ben Rüzgâr soluyordum. Yeryüzünün ilk ve son insansı Mimoza’sıydım ben; kokusuyla dillere destan olan Mimoza, tüm evrende fırtınalar koparan Rüzgar’ın gönlünü tek bir hamlesiyle değiştiren Mimoza.”
“Karanlık, dipsiz bir kuyuydu mazi; ben ise kuyunun en dibini gören iflah olmaz bir fani.”
“Sonsuza dek kalbimdeki yaraya tek ilaç, başıma ise emsalsiz bir taç olacaksın,”
“Ben onun her zerresine muhtaçtım, o ise benim her zerreme tutsak. O benim canımı yakıyordu ama ben onun bana bıraktığı acıya tutunuyordum. Onun bedeninden destek alıyor, kokusuna, ruhundan kopan her bir parçaya tutunmaya çalışıyordum.”
#konusu
Küçük yaşta ailesiz kalmış Poyraz’ın sevgiye hasret yüreği, ailesi olmasına rağmen kimsesiz büyümüş Liza’ya kayıyor. Saf ve tertemiz bir aşkın hayatın gerçekleri ve acımasızlığı karşısında çırpınışnı okuyoruz.
Liza’nın mecburiyetinden doğan Poyraz’ı terk edişi, Rüzgar ve Mimoza Masalı’nı bambaşka bir boyuta taşıyor.
Ayrılığın getirdiği yakıcı ateşle yanan bu iki yürek, birbirlerine kavuşmak için ellerinden geleni yapıyorlar.