Puan vermedi·136 syf.····Okunma: 04 Eylül 2025 14:36 Kitabın gerçek bir hayat hikayesi üzerine yazılması bende daha çok merak uyandırdı kitabın yarısına geldiğim zaman yazarı araştırmak istedim ve instagram hesabına ulaştım diğer yarısı beni daha çok cezbetmiş oldu çünkü yazarın hayat hikayesini daha yakından gözlemleme fırsatım olmuştu örneğin kitapta bahsettiği eşini ve çocuklarını bu sayede görmüş oldum. Bu benim için kitap hakkındaki ilk pozitif özellik oldu. Kitabın konusundan kısaca bahsetmekle devam edeyim. Yazar Jenny’in islamla tanışma yolculuğunu ve bu yolculukta ailesi ile sınandığı durumları ve bu durumlarla nasıl başa çıktığını ele almış kitap. Yazar, Kanadalı ve hıristıyan dinine bağlı bir ailede büyümüş üniversite dönemlerinde islamı araştırmaya başlıyor ve sonrası hızla gelişiyor islam dinine olan aşkını islamı kabul ettikten sonra bu dine olan bağlılığını o kadar güzel anlatmış ki adım adım yolculuğu gözünüzde film şeridi gibi akıyor. Bu yolda başına kolay şeyler gelmiyor yani islamı kolay kazanmıyor ama kendiside kitapta zaten cennet kolay kazanılan bir yer olamaz diye bahsetmiş. Sabrı , başına gelen olaylara karşı o dik ama aynı zamanda naif duruşu tam da örnek alınması gereken nitelikte. Kesinlikle tavsiye ediyorum ; kitap beni çok motive etti daha çok şey öğrenmem gerektiğini aslında dinim hakkında çoğu şeyi bilmediğimi hatırlattı bana bu noktada aynı zamanda üzmüş oldu tabii. Ama sonuç olarak fark etmemi ve eyleme geçmemi sağladı içinde çok güzel dualar bu din hakkında çok güzel tespitler ve ayetlerde var. Okunmasını ve faydalanılmasını çok isterim.