···Okunma: 06 Eylül 2025 02:30 Birinci kitabını okuduktan sonra ikinciye elime geçtiği an başlamıştım, hatta o esnada okuduğum kitabı da hızlıca bitirdim bu kitaba başlayabilmek için.
Bu bir incelemeden öteye geçecek bir yazı olacak sanırım çünkü okurken hem kalbimin kırıldığını hem de çok mutlu olduğumu hissettiğim anlar oldu. Karakterler fazla gerçek, etkileri fazla büyük. Ve söylemeliyim ki, ilham veriyorlar.
22 yaşında olsam bile asla yerine koyamadığım şeyleri yerine koymamda ve olmak istediğim insanın nasıl birisi olması gerektiğine dair ilham verdiler. Dante ve Ari o kadar gerçekti ki, acılarını ve sevinçlerini onlarla yaşamakla kalmayıp beni etkilemelerine de izin verdim. Aslında bu bakımdan çok mutlu olduğumu söylemeliyim.
Birinci kitapla kıyas yapmam gerekirse; karakterler büyüdü. Ve büyüdüklerini çok güzel göreceksiniz. Ergen bir oğlandan gerçek bir erkeğe geçişin nasıl olduğunu ve bu esnada kafalarından, kalplerinden, bilinçlerinden neler geçtiğini okuyacaksınız ve yazar bunu o kadar güzel betimlemiş ki.
Aynı zamanda spoiler vermek istemediğim çoğu konuda çok güzel tasvirleri var yazarın. Size direkt söylemesine bile gerek yok, siz zaten hissediyorsunuz.
Okuduğuma çok memnun olduğum bir kitap serisi oldu, bir gün ilhama ihtiyaç duyduğumda -veya hayata karşı umutsuzluğa kapıldığımda- yine Ari ve Dante’nin kapısında olacağım.
İyi okumalar diliyorum.