2025 84. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 03:30
Selamlarrrrr Ayyyy çok tatlı bir kitap okudum. Arkadaşlar tam benim kalemim bir kitaptı. (Mis mis ) Herşeyi dozajında olan bir kitaptı. Ne eksik ne fazla. Bayıla bayıla okudum. Bu kadının kalemine aşığım. Daha kapağı açtığınız ilk dakika sayfalar akıp gidiyor bir bakmışsınız bitivermiş. Evetttt gelelim bebekler bebeğisi kitabımıza; Süveyda babasının ölümünden sonra annesine destek olmaya çalışan sırf annesi kötü süreçlerden geçiyor diye üniversiteye bile başlamamış olan genç kızımız. Ta ki annesi bir gün ipsiz sapsız birini sevgilisi olarak karşısına getirene kadar. Bir bakmışız bu herif bir zaman sonra yaşadığımız eve de çökmüş ekmek elden su gölden yaşayıp gidiyor. Bir de Süveyda' ya göz koydu. (Katıksız şerefsiz arkadaşlar ağzının ortasına çakasım geldi.) Bayağı kıza tecavüz etmeye kalkar bu it, anası da bunları yakalar ama kızını suçlar ve silahı çeker benim masum bebeğime. (Süveyda' nın o hayal kırıklığını, şokunu öyle net hissettim ki ) O sırada yaşanan arbede de Süveyda kaçmayı ve şehir değiştirmeyi başarır. Bursa'dan Ankara'ya uzanan bir yolculuk.. İlk zamanlarında iş kalacak yer derken epey zorlanır lakin Nazlı isimli tatlış bir kadına denk gelene kadar. Bir kitap kafe işleten Nazlı yanına eleman aranmaktadır ve Süveyda doğru isimdir. Kitapları yerleştirdiği bir gün kafeye gelen ve Nazlı' nin abisi olarak tanıtılan Oğuz Sarhan' la birbirlerinin çekim alanına girerler. (Allah'ım en sevdiğim en sevdiğim ilk görüşte etkilenme nasıl heyecan yaptım okurken. Ve istisnasız her anlarını sırıtarak okudum.) Süveyda kendine bu şehirde güzel, sakin bir hayat kurmuşken geçmişi peşini bırakmaz. Ve onu bu geçmişten koruyacak kişi Oğuz' dan başkası değildir. Başlarını alıp gittikleri başka bir şehirde alev alan ikilimiz artık birbirlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Gerçekten inanılmaz severek okudum. Romantik türde çok net diyorum Ümran Tan kalemi bağımlılık yapar okura. Erkek karakterleri o kadar güzel seviyor ki önünde diz çöküyorum be kadın Oğuz' un mesleğine tav oldum bu arada. Belirtmeden geçmek istemiyorum kitabın içinde karakterlerin birbirlerine kitap önermeleri, sürekli kitaplarla hemhal olmaları, klasiklerden alıntılar dizmeleri benim için enfes bir edebi yan sundu.Kitabın tek kitap olması seri kitap sevmeyenler için harika bir seçenek. +18 olduğunu belirteyim. Ki beni asla yormadı bu sahneler bayıla bayıla okudum. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim
Virane DüşlerÜmran Tan · Pukka Yayınları · 2025171 okunma