Ali Asaf ve Mahinev (namı diğer Mahi) aynı mahallede, karşılıklı evlerde birlikte büyümüşlerdi. Ali Asaf, yaş olarak büyük olduğu için kuzeni Bahar’ın yakın arkadaşı Mahi’ye de abilik iç güdüsü ile yaklaşıyordu. Öyle ki Mahi’ye bana neden abi demiyorsun diye zaman zaman zelzenişte bile bulunuyordu ( Ah be Ali Asaf, bir insan böylesi kör nasıl olabiliyordu )
Mahi’nin annesini kaybettikten sonra sığındığı limanı olmuştu Emine annesi.
Kocasının eziyetlerine katlanmaktan vazgeçen annesi, bir gün Mahi’yi alıp eskiden tanıdığı Emine’ye gelmişti. Bir kaç eşya almak için geri döndüğü o evden, sinsice saklanmış celladı yüzünden bir daha çıkamayacağını bilemezdi bilemedi…
Annesinin ölüme gitmeden önce, gelince devam ederim diyip, kaldığı yere ayracını koyduğu kitap gibi yarım kalmıştı Mahi. Karşı evde oturan Ali Asaf’ı ilk gördüğü gün kalbine serpilmişti aşk tohumları. Günden güne filizleniyordu ama yıllarca içinde büyüttüğü bu aşkı, onu kaybetmekten korktuğu için söyleme cesareti bulamıyordu. Ta ki Ali Asaf bir gece Mahi ile arkadaşlarının konuşmasını duyana kadar. Mahi, kızlarla konuştuğu o gece karar vermişti. Sonunda ne olursa olsun artık duygularını dile getirecekti sevdiği adama. Ancak Ali Asaf’ın ona aşık olduğunu öğrendiğinden bir haberdi.
Ali Asaf öğrendiği gerçekle kendi içinde baş etmeye çalıştı. Kardeşi olarak gördüğü kızın ona olan aşkını bunca zaman anlayamamıştı. Onu kendinden uzaklaştırmaya çalışmak istedikçe, aslında kendinin de Mahi’ye çekildiğini anlaması çok uzun sürmedi. Artık o da farkındaydı Mahi’siz bir hayat onun için olmayacaktı.
Mutlaka okumalısın çok seveceksin diyen arkadaşlarım yüzünden çokça merak ettiğim kitaplardan biriydi #mahi
Ve eveeett ben çok sevdim Kitap ilk başta günümüzden başlıyor. Ali Asaf’ın küçük bir kızı var ve bu kız başka bir kadından. Sonrasında geçmişe yolculuk başlıyor. Mahi ile aralarında ki çekim o kadar naif ki. Ali Asaf’ın önce direnmesi sonrasında ona aşık olduğunu farketmesi. O temiz duyguları, kıskançlıkları okurken resmen içinize ılık ılık işliyor. Kitabın sonuna kadar tekrar bir günümüz hikayesi bekledim. Böylesi güzel ilerleyen ilişki de ne oldu da herkes ayrı hikayelere savruldu. Ancak yazarımız bizi bu konuda daha da meraklandırmak istemiş ve tüm bu cevapları devam kitabına saklamış Kitapta Mahi ve Ali Asaf dışında, Bahar ve Selim, Ayşe ile Kaan’ın da birbirlerine olan aşklarını ve kavuşma süreçlerini onların ağızlarından okuyoruz. Merak ve heyecan ile devam kitabını bekliyorum Okuyun, okutun