·400 syf.····Okunma: 07 Eylül 2025 13:25 Hepimiz zaman zaman başkalarının ne düşündüğüne veya ne yaptığına fazla kafa yoruyoruz. Robbins’in bu eğilimi “bırak” diyerek keskin bir şekilde kesmesi, hem zihinsel bir rahatlama sağlıyor hem de kişisel sınırlar koyma konusunda cesaretlendiriyor. Örneklerin kişisel hikayelerden (kendi hayatından ve kızından) beslenmesi, teoriyi soyut olmaktan çıkarıp gerçek hayatta uygulanabilir hale getiriyor. Ancak, kitabın bazı sınırlamaları da yok değil. “Bırakmak” fikri, teoride harika olsa da, duygusal olarak yoğun ilişkilerde veya toksik dinamiklerde her zaman kolayca uygulanamayabilir. Robbins bu konuda pratik adımlar sunsa da, bazı okuyucular için daha derinlemesine rehberlik gerekebilir. Ayrıca, fikirlerin Stoacılık gibi eski felsefelere dayandığına dair eleştirilere katılıyorum; orijinal bir buluş değil, ama Robbins’in çağdaş ve net sunumu bu açığı kapatıyor. Zihinsel yüklerden kurtulmak ve kendi hayatına odaklanmak isteyenler için motive edici ve pratik bir kitap. Eğer insanların ne dediğine fazla takılıyorsan veya kendi yolunda ilerlemek için bir itici güce ihtiyacın varsa, bu kitap seni harekete geçirebilir. Robbins’in enerjisi ve doğrudan yaklaşımı, kitabı okurken seni “Hadi, bırak gitsin!” diyerek omuz silkmeye teşvik ediyor.
Kitapla kalın.