2025 25. kitabı
"Allahümme salli 'alâ seyyidinâ Muhammedin ve 'alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn" bizlere okumayı öğretene ve okuduklarımızı idrak ettireni hamdolsun kitabı okuma sebebim anlatılan Müslüman kadının özelliklerini yapı olarak kendime uyumlu gördüğüm hanımefendi de somutlaştırmak istiyordum Elhamdülillah Allahu Teala Bu kitabı vesile kıldı. Kitabın bazı yerlerinde ya Mısır'da bu kadar şey olurken Müslüman kardeşleri neredeydi diyordum artık bunu Gazze için de söyleyebilirim. Biz bugün Gazze için neredeysek o zamanın müslümanları da oradaydı.Müslümanlara reva görülen eziyetlerin ne kadar korkunç ve ürkütücü olduğuna işkencenin her türlüsünde ihtisasın üstünde beceri kazanmış kırbaçlı ellerin Onu cehennem olarak nitelemesi sanırım yeterlidir. Zeynep El Gazali hayatından çok ufak bir kesit sunarak yazdığı Bu kitapta bir hanıma bir insana bunlar nasıl yapılabilir ve nasıl bir imandır ki o işkencelere katlanabildi. Ben kitabı okurken hıçkıra hıçkıra ağladım Bir müslüman hanımefendi olarak bulunduğum şartlarda İslam için neler yapıyorum? Allah'ın izniyle Kur'an ve sünnetin hedeflerini kavrayan ve yolun uzunluğunu idrak edenler İslam toplumunun dirilinceye ve insanlık Kur'an'la sünnetin sancağı altında gölgeleninceye kadar Haktan hayırdan ve ona davet etmekten sapmayacaklardır. Kitabımızda aldığımız bu kesiti Allahu Teala'nın izniyle hayatıma düstur edineceğim selametle
Alıntı
Zindan HatıralarıZeynep Gazali · Madve Yayınları · 20172,494 okunma