Hangi toplumun incelemesi
2025 2. kitabı
Öncelikle bir alanında uzman bir profesörü eleştirmek benim haddime değil. Sadece kendi anekdotal incelemelerin üzerinden fikir belirteceğim. Yazar Türkiye'm araştırmalar yürütmekle birlikte, kendisi ve z kuşağından olan oğlu ile Kanada da yaşamakta. Bu sebeple bakış acısının yersiz optimist olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlaşılma olmasın eğitim sistemindeki yahut yeni neslin yaşadığı sorunların kaynağını güzelce belirtmiş. Fakat z kuşağı her şeyi başarabilecek gibi saçma bir algısı olduğunu düşünüyorum. Bana kalirsa her nesilde olduğu gibi gençler yanlışlar konusunda daha farkında ve karşı dururlar fakat her nesil de sadece %3 - %5 anlamlı eylemler gerçekleştirir. Z kuşağı bu kadar abartılmış olma nedeni bu kuşağın internetin içine doğması nedeniyle surekli incelenen ilk nesil olması olduğunu düşünüyorum. Kitapta en beğendiğim kısım ise kitabın sonuna doğru bu kuşağa yaklaşımların nasıl olması gerektiği konusunda harika tam yerinde önerilerdir. Okunması rahat fakat veriler konusunda da cimri olmayan harika bir eser olmuş tavsiye ederim
Z - Bir Kuşağı AnlamakEvrim Kuran · Mundi Yayınları · 2019664 okunma