Puan vermedi·950 syf.····Okunma: 20 Kasım 2025 01:16 Selamün aleyküm
Muhammed Emin Yıldırım hocanın 2021 Ramazan programının kitaplaştırılmış hali olan bu kitap okuyucusuna iki cilt olarak sunuluyor. Toplamda 30 bölümden oluşuyor. Her bölümde bir alan seçilip o alanda Peygamberimizin (sav) örnekliği konu ediliyor. Örneğin "Bir Baba Olarak Hz. Peygamber" "Bir Komutan Olarak Hz. Peygamber" gibi. Kitap soru cevap şeklinde ilerlediği için samimi bir üsluba ve akıcı bir dile sahip. Bölüm sonlarında konuları daha fazla içselleştirmemizi sağlayacak ödevler emanet ediliyor. Ayrıca her bölümün videosuna karekodlar sayesinde ulaşabileceksiniz.
Daha önce siyer alanında okumalar yapmış birisi olarak Peygamber Efendimizi (sav) belirli alanlarda ve sadece o konu üzerinde detaylı okuma imkanı bulmak çok farklı bir lezzet tattırdı bana. Ve itikadımın şu kısmını daha da perçinledi elhamdülillah:
"Sünnet dediğimiz o muhteşem miras, kesinlikle bizim yapabileceğimiz ölçüdedir. Efendimiz hayatımızın her anının ve her alanının tartışılmaz rehberidir. O bizim Numune-i İmtisal'imizdir. Doğru bir şekilde ve doğru yerde arandığı sürece ALLAH Resulü'nün (sav) hayatında bulamayacağımız hiçbir şey yoktur. "