·580 syf.····Okunma: 08 Eylül 2025 16:29 İlk olarak konusuna ve kitabın gidişatına bayıldım. Kitap bir hırsız çetesini anlatıyor ama özellikle hikâyenin ana konusu olan "Centilmen Piçler" diğer hırsızlardan farklı olarak sıradan yan kesicilikten ziyade zekice ve detaylı planlarla , böyle olabilmek için taa küçüklükten eğitim alıyorlar, tam anlamıyla büyük vurgunların çetesi oluyor. İlk başta olaylar daha çete odaklı ilerlese bile devamında bu daha çok Camorr şehrini ilgilendiren meselelere doğru kayıyor ve ben ilerleyen kitaplarda bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Karakterlerin oldukça gerçekçi olduğunu belirtmeliyim; yazar hırsızlıkların ve çetelerin olduğu, karakterlerin genelinin yetim ve sokaklarda yaşadığı gerçeğini göz ardı etmeyerek ona göre diyaloglarla davranışları ayarlamış ve bu da kurguyu daha da güzelleştiriyor. Genel olarak çok güzeldi bir tek puan kırmama sebep olan şey yazarın bir anda olayla alakasız bir şekilde 'ara' diye adlandırılan bölümler ile karakterlerin çocukluklarına, eğitim aldıkları döneme geçiş yapması bence biraz kitabın temposunu bozuyordu. Tercihen bu olayları anlatmak istiyorsa bölüm içlerinde laf arasında bahsini geçirebilirdi veya en baştan bu olayları yazabilirdi, dediğim gibi bir olay yaşanırken alakasız bir biçimde bölümü bölüp tempoyu bozması iyi sayılmaz :/.