gerçekten iyiydi
2025 39. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2025 22:50
Bu kitaba beklentilerimi fazla yükseltmeden başlamıştım ve reading slump’tan çıkaran, okuması akıcı bir kitaptı benim için. Aslında kitabın içerisinde bazı küfürlerin çok kullanılması ve bir karakterin yaptığı bir şey beni biraz rahatsız etti. Ama yazar bunu mantıklı kullanmış, düşününce rahatsız edici olan sahneler en gerçek ve olası halleriyle yazılmış. Hiçbir karakter kusursuz değil. Tam bir karakterden nefret edecekken onun penceresinden bakınca nefret edemiyorsunuz. Aynı şekilde hiçbir karakterin mükemmel bir geçmişi yok, hatta hepsinin kendi geçmişi yüzünden oluşan travmasının kişilik özelliklerine yansıdığını görebilirsiniz. Kurgu ilk başlarda karışık geldi; soylar, sosyal tabakalar, tanrılar… Ama okudukça kurgu kendini açıyor. Aşırı akıcı olduğu için de duraksamadan evreni kavrayabilmek kolaylaşıyor. Kitapta ana karakterlerin aslında çok alakasız kişilerken bir yandan da amaçları doğrultusunda aynı şeyi istediklerini görüyoruz. Ayrıca aynı dizi ya da filmlerde olduğu gibi farklı karakterlerin farklı yerlerde yaşadığı olayları bölüm bölüm okuyor olmak hoşuma gitti. Çünkü normalde bir hikayeyi karakterin ağzından okumasak bile sadece bir ana karakterin çevresinde olan olayları okuruz, bu kitapta olan bu farklılık gerçekten iyi düşünülmüş. Bu şekilde yazılmış olmasına rağmen biz hangi karakterin bölümünü okuyorsak onun duygularını o karakterin ağzından okuyoruz ki bu durum bence hikayeyi daha da derinleştirerek okuru içine çekiyor. Ayrıca kitabın sonu… İkinci kitabı ilk fırsatta almam lazım! Kısacası çok güzeldi. Bu yılın favori kitaplarına girer. Yazarını gerçekten başarılı bulduğum bir eser. Övgü Deveci Safi Hainin Mührü 1
Hainin Mührü 1Övgü Deveci Safi · Dokuz Yayınları · 2025449 okunma
OKUMAYI COK İSTİYORUM 😭😭😭