·652 syf.····Okunma: 09 Eylül 2025 19:04 Bu kitabı çook büyük umutlarla, başka bir evrenin içine dalacak olmanın heyecanı ve hevesiyle almıştım. Kitap gayet güzel başladı aslında. Karakterlerin metallerle açığa çıkardığı güçleri okuyunca dedim ki bu yazar kesin kimyacı. Sonra yazarın biyografisine baktım ki biyokimya mezunuymuş :) Kendi uzmanlık alanıyla ilgili bir evren oluşturması çok hoşuma gitti. Ayrıca bu evren gerçekten iyi düşünülmüş, sihir sistemi oturmuş bir evrendi.
Bu tarz kitaplarda evrenin detaylı anlatılmasına çok önem veririm ama hakkında daha fazla detay verilen bir şey vardı bu kitapta. O da karakterlerin günlük yaşamda ne yaptıklarıydı. Bu kısımlarda cidden çok sıkıldım. Kitabın orta kısımlarında tempo çok düşüktü bu yüzden. Son 100 sayfayı gerçekten çok zevk alarak okudum ama buralardan da tam tatmin olamadım. Büyük ihtimalle en sevdiğim karakter öldüğü içindi o da. Zaten bu karakter öldüğü için de seriye devam etmeme kararı aldım. Ancak bu karar beni gerçekten üzdü çünkü en sevdiğim temalardan biridir bir grubun toplanarak bir amacı gerçekleştirmek için mücadele etmesi :((