"Git buradan, ben gerçeği arıyorum"
2019 3. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2019 00:12
Kitabın internette araştırmasını yaparken yazarının şu sözüyle karşılaştım; "Zor kitapları okumalıymış insan meğer. Kitap insanı allak bullak etmeliymiş; insanda bir şeyleri
Felsefe
Zen ve Motosiklet Bakım SanatıRobert M. Pirsig · Ayrıntı Yayınları · 20221,543 okunma
3.676 Gösterim
Merak ettiğim bir kitaptı, inceleme yazısından sonra arttı merakım. Motosiklet kullandığım için, okumayı sevdiğim için, Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı başlıklı bu kitapla her karşılaştığımda merakım zaten depreşirdi! Kötü oldu bu inceleme yazısını okumam!..
Önceki 3 yanıtı göster
mimgvn
mimgvn
"Motosiklet sürmek güzeldir." Altın Elbiseli Adam'ın sözleridir bunlar, mekânı cennet olsun. Ve Anneler'e motosiklet sürmenin ne kadar keyifli bir eylem olduğunu anlatıyordu Barkın Bayoğlu Kardeşimiz evvel zamanda. Kendisini anmadan geçemedim sen gazı verince mimgvn. Hakikaten başka bir dünyaya götürür motosiklet insanı. Motosiklet kullanmayanların neler kaçırdığını ise imkânı yok anlatamazsın!
Çok teşekkür ederim, mükemmel yorumlamışsınız. Okuma listime aldım
Teşekkür ederim. Okumana vesile olduysam ne mutlu bana.
Yüreğinize sağlık. Zaten bir kitap yormuyorsa beyin kaslarımızı; o halde neden gelişsin ki zihnimiz... Ben sürekli bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir kitap okunacaksa eğer yormalı bizi. Yormalı ki zihnimiz gelişsin. Zihnimize yatırım yapmıyorsak kitap okumak niye... 🌾🌾
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. :)
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Mukemmel yazmissin.Kitabi su an okuyorum.Kitabin her cumlesini ozenle, altini cizerek okuyorum.Bu kitabi anlatmak bana gore zor ama sen bunu yapmissin tebrikler 🙏
Çok teşekkür ederim. :)
İlk defa yaptım. İlk önce beğendim, sonra paylaştım, en son okudum. Çünkü kitabın adına baktım, dedim Selma bu kitabın hakkını vermiştir. :))) ""Yazıldığı zaman 121 yayıncı tarafından geri çevrilmiş, en sonunda tek bir yayıncı, "Kitap beni neden yayıncılık yaptığımı düşünmeye zorladı." diyerek basmış kitabı. Yayınladığı gibi de çok-satar ve kült olmuş kitap."" Kitapların bu şekilde geçmişe sahip olması şunu gösteriyor, herkesin iyi ve kaliteli anlayışı kendisine. En iyi editörler bile, kült sayılabilecek kitaplara şans vermemiş zamanında. Bu kitapta onlardan biri. :) İncelemenin sonunda söylediğin şey, benim hayata bakış açımdır. Anı Yaşa! Geçmişe dönemez, geleceğe uçamayız, elimizde sadece yaşanan an vardır. En kıymetli hazinemiz yaşadığımız andır. Geçmişin iyilik ya da kötülüğünde kaybolmamak adına, Anı yaşayınız... :) Eline sağlık bu güzel inceleme için. :)
Teşekkür ederim Murat, çok yetenekli değilim yazma konusunda, elimden geldiğince yazdım bir şeyler. Bu kitabın öne çıkmasını ve okunmasını çok isterim, bunun için yazma gereği duydum. Umarım daha çok okunmasına katkım olur.