2025 129. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2025 11:35
HAYALET Selam Historical türünde okumayı sevenler, sizlere tamamlanmış harika bir seri önermeye geldim. Monica McCartt'in iskoç savaşçılarını anlattığı Highland Muhafızları Serisi, aksiyon, savaş, aşk,arkadaşlık, ihanet troplarını içeren 12 kitaplık bir seri. Ben de her kitabın yeri, her karakterin bıraktığı iz ayrı olsa da ilk kitabın yeri hep farklı olacak.Öylesine keyif aldım ki onları tekrar okurken.. Joan Comyn, henüz 12 yaşındayken annesinin İngiliz Kralının koyduğu bir kafeste tutulduğunu görüp zulme uğradığına tanık olduğunda, Kral Bruce'un yanında İskoçya'nin özgürlüğü için yer almaya karar verir.Artık küçük bir kız değildir.O güzelliğiyle büyüleyip İngiliz asillerinden bilgi çalıp Bruce ileten onların içinde dolaşan genç bir kızdır. Ve Ingiltere'nin 'Hayalet' lakaplı aranan hainleri arasında yer alır. Ne var ki kuzenleri ile yaşarken, çapkın karakteri onu saklayan en önemli perdesidir. "Savaş, turnuvalarda at süren Şövalyeler değildir, kirli ve tatsızdır.Bazen seni rahatsız etse bile elindeki silahlarla savaşmak zorunda kalırsın." Alex Saton Hingland Muhafizlarindan ayrıldığında onlara göre ihanet ettiğinde tam da bunu düşünüyordu. Alex göre ise savaş meydanda kazanilirdi. Bu yüzden kendisi bir İskoç olmasına rağmen Kral Edward'in safina geçmişti. Amacı muzakerelerle kimsenin canı yanmadan Edward'i Bruce'u kral olarak tanımasını sağlamaktı ama yanılmıştı.Çünkü savaşın hep bir kirli yüzü vardı. 2 yil Edward'in ordusundaydi iyi bir konumu vardı ama her şey ekibiyle gittiği bir kalede Joan ile tanışınca değişti. Joan bir casustu, Alex ise İngilizlerin içinde eski silah arkadaşlarına karşı savaşan bir şövalye. Her şey iyi gidiyordu ama savaşın kirli yüzü, ihanet, sadakat duyguları Alex'in bir kez daha taraf değiştirmesine neden olabilirdi.Bazen ise küçücük bir ayrıntı koskoca ülkelerin kaderini degiştirebilirdi. Tıpkı Alex ve Joan gibi.. Yine nefes almadan çevirdim sayfaları. Öyle çok özlemişim ki hem historical okumayı hem de muhafızları. Seri taamlandığı için sevinsem de bittiği için üzülüyorum. Sanırım ben bu seriyi tekrar okuyacağım tavsiyemdir..
HayaletMonica McCarty · Nemesis Kitap · 20256 okunma