Merhabalar Efendim
Sizlere okurken dram duygusunu buram buram hissedebileceğiniz bir Doğu Kurgusu ile geldim.
Berzan Harmanlı, yıllardır intihar edip ölen sevdiği kadının hasreti ve vicdan yükü ile adeta ölü bir adama dönüşür. Ailesi onu hayata döndürmek için Rozalin ile evlendirmeye karar verir. Ama bu evlilik onlar için bir kurtuluş değil iki taraf içinde azaplı bir yoldur. Berzan intihar eden sevdiğini unutamaz, Rozalin de her geçen gün Berzan'a beslediği duygularına hakim olamaz. Ve kendini sevmeyen bir adamı sevdiği için hayatın ona sunduğu acılarla baş başa kalır.
Kitap acılı iki karakterin birbirlerine şifa olmalarını beklerken birbirlerini daha da kanatmalarını konu alıyor aslında. İki taraf da haklı sebeplere sahip ama yaşanan olaylar ve öğrenilen gerçekler ile sonu çıkmaz olan bir yola giriyorlar.
Erkek karakteri pek sevemedim. Bazı yaptığı şeyler bunu destekledi. Sert bir mizaca sahipti ama yine de Rozalin'ı kırmamaya çalıştı. Rozalin ise kitapta genel olarak öfkeliydi. Öfkesinin sebebi ise kendini hiçbir zaman sevmeyecek bir adam ile aile kurmayı istemekti. Ama kitapta olayların kopma noktası yaşandığında çiftimiz için işler biraz daha kolaylaştı.
Karakterlerin duygu geçişleri iyi yazılmıştı. Bazı olaylarda ve bölüm sonlarında mekan değişikliğinin olması okurken biraz kafa karıştırıcıydı. Yani bölüm mezarlıkta bitmişken bir anda diğer bölümde evdeki bir diyaloğun içinde olarak okumak beni anlama açısından zorlaştırdı.
Sonunda bir ters köşe olacağını düşünmüştüm ama beklediğim gibi olmadı ve mutlu sonla bitti. Sonunda iki karakterin de onlardan beklendiği üzere birbirlerine şifa olmasını ve birbirlerini derinden sevdikleri sahneleri okumak güzeldi.