Çocuk kitaplarına bayılıyorum ve bu kitap her yaşa göre
2025 306. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2025 19:52
Evet sonunda bu kitabıda okumak nasip oldu baya da merak ediyordum. Bu kitabı çok beğendim ve kesinlikle hakkını da veriyor. Ama tabiki bu kitabında artı eksilerini yazıcaz inceleyip okumak isteyenleri bilgilendireceğiz. İlk önce artılardan başlayıp arada eksileri verip başta spoiler vermeden sonra spoilerle kısımda açarak en sondada spoilersız genel değerlendirmemi ve bu kitap hakkında hislerimi söyleyeceğim. (Spoilersız) Uzun zamandır bu kadar ince eleyip sık dokunan ve fantastiği cidden iyi yedirilen bir evren okumamıştım. Bu kitabın evreni benim inanılmaz hoşuma gitti. Artık çoğu fantastik olup yetişkin, genç yetişkin yada çocuk kitaplarında evrenin pasifliği durumu (özel güçler var arayada bir kaç yaratık ssrpiştirdik yeter de artar) diyen kitaplardan sonra bana İLAÇ GİBİ GELDİ. Alın fantastik böyle olur işte. Evren bunu özümsemeli olaylarda size fantastik etkenleri hissettirebilmeli kitap. Ve bunu Bu kitap çoooook iyi yapıyor. Bu evrendeki sihirli yaratıklar sadece var olmak için yazılmamışlar onların hikayeye etkisi katkısı kendine has yazımları vardı yazarı tebrik ederim kitap 320 sayfa ama buna rağmen bunu aktarabilmiş valla helal olsun 500-600 sayfa olan ve bu konuda yazımı zayıf olan kitap çok. Size alın sihirli evren denmek için hiç bir olay ve canlı konmamıştı. Hepsinin ayrı yaşam stili ve etkisi vardı.(Çok kez tekrar tekrar söyledim ama bu beni çok mutlu etti özür dilerim) Konu güzel, özgün mü tabikide tamamen değil yinede işleyişi gerçekten bir çocuk kitabına özgün. Ki iśleyiş benim için daha önemli bu yüzden siz özgünlük bekliyorsanız bunu konudan değil işleyişten beklemelisiniz. Kitabın işleyişi güzel fazla olan bir yer yok tam yerinde olmuş bana göre ancak ben biraz daha olayların yavaş yavaş değil bir anda pat diye gerćekleşmesini tercih eden biriyim bu yüzden bazılarına bu kitap hızlı gelebilir. Dahası bu kitap size öyle bambaşka da bir fantastik sunmuyor çok klişe yerler var ancak bu beni bozmadı Uyarmak için belirttim. Yani daha aklıma eksi yön gelmedi haa bir tane geldi bu kitapda bence mantık hataları var ancak ben bundan o kadar da etkilenmedim yinede hafif dikkatimi çekti haberiniz olsun Karakterlere gelelim Malu bence karakter gelişimi çok güzel olan ve tamamlayan bir karakter. Christopher ise hjć karakter gelişimi göstermiyor kitapda ana karakterden biri olmasına rağmen gerçi çok da karakter gelişimi gerekli olan biri değil ancak yinede bence bu kadar olay yaşadı olmalıydı. Bunun dışında belki biraz daha ekleme yapılabilirdi dediğim yerler olsa da ben çok eğlendim elimden düşmedi ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Fantastik istiyorsanız ve içinde tetikleyici içerik ve türevi istemiyorsanız biraz da uvcndan nostaljik çocuk kitabı tarzında bir şey arıyorsanız bu kitap tam size göre kesinlikle okuyun.aslında çok yazmak istediğim şey vardı ama çok da uzatmak istemiyorum. (Sanırım spoiler yazmadan inceleme yazdığım nadir kitaplardan oldu.)
İmkânsız YaratıklarKatherine Rundell · Domingo Yayınevi · 2024143 okunma