···Okunma: 08 Eylül 2025 12:37 Dünya klasikleri fazla okumadım. Bu kitabıda Esaretin Bedeli filminde görmüştüm.Merak ettim araştırdım. Bir çok filme, diziye oyuna ilham kaynağı olan kitabı okudum.Kitap ilk başlarda sıkıcı gelsede sonradan inanılmaz bir şekilde akıyor. Edmond Dantes'in Cezaevine haksız girişini orda yaşadığı gelişimini ve cezaevinde tanıştığı rahip sayesinde yabancı dilleri, matematiği sanatı öğrenmesi çok iyidi.Cezaevinden kaçışını hazineyi buluşunu yazar çok iyi tavsir etmiş.Kitapta benim en çok hoşuma giden yanı; kitabın kahramanının kendine yardım edenleri ve ihanet edenleri unutmamış olması. Bana göre kitabın tek eksik yanı intikamını alırken bir şeyler eksik gibi kalması yüzleşmeler daha iyi olabilirdi.
Bu muhteşem eserin filminide yapmışlar ama tam bir facia.Filmini izlemeyin andreyı, alberti, Hayde yi ve diğer kahramanları filmde tam tersi olarak anlatmışlar.Yazar filmi izlese mezarında ters dönerdi.
Belkide bu birçok esere ilham kaynağı olan bu kitaba hak ettiği film veya dizi bir gün çekilir. Yazarın kitabı bitirirken son cümlesi gibi BEKLE VE UMUT ET!