Desni Masalı
2025 1. kitabı
Hayat, bazen bir desen gibi önümüzde serilir. İç içe geçmiş çizgiler, beklenmedik kıvrımlar, aydınlık ve gölge oyunları... İşte ‘Desni Masalı’ bu karmaşık ve büyüleyici örüntüyü şiirin lirik diliyle yeniden yorumluyor. Bu eser, sadece bir renk veya bir motif sunmakla kalmıyor; her bir dizeyle ruhun derinliklerine işleyen, duygu ve düşünce katmanlarını aralayan bir yolculuğa çıkarıyor okuyucuyu. Desni Masalı, bir ressamın fırçasından çıkan canlı ve etkileyici imgeler gibi. Kimi zaman hüzünlü bir maviye bürünüyor, kimi zaman umudun sıcak sarısıyla içimizi ısıtıyor. Doğa, insan, aşk, yalnızlık gibi evrensel temalar, şairin özgün ve çarpıcı bakış açısıyla yeniden anlam kazanıyor. Dizeler arasında ilerlerken, bir yandan tanıdık duygulara dokunuyor, diğer yandan hiç keşfetmediğimiz yeni coğrafyalara doğru yelken açıyoruz. Desni Masalı sadece kelimelerin yan yana gelmesiyle oluşan bir metin değil, aynı zamanda seslerin, ritimlerin ve sessizliklerin de ahenkli bir dansı. Şair, kelimeleri özenle seçerek, her birinin kendine has titreşimini ve anlam derinliğini koruyor. Bu sayede, okuyucu sadece satırları okumakla kalmıyor, aynı zamanda şiirin fısıltısını, çığlığını ve dinginliğini de duyumsuyor. Yazar, gündelik hayatımızda kullanmakta vazgeçemediğimiz ilaçları, insanların üzerinde bıraktığı etkiyi güçlü bir dille anlatmış. Keyifli okumalar dilerim.
Alıntı
Desni MasalıEmre Çivi · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20251 okunma