2025 86. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2025 00:13
Ohaaaa kitabın sonu diyorum. Fena bitti diyorum. Zarar gören kim oldu bilmiyorum diyorum ve çıldırmak üzereyim diyorum. Anlıyor musunuz? Şimdi öncelikle dinamizmi hiç bitmeyen bir genç kurguydu. Bayılarak okudum desem yeridir. Uzun süredir arkadaşlık bağlarının ön planda olduğu bir kurgu okumayinca daha da sevdim. Öncelikle diğer kurgular da olduğu gibi tek bir ana karakterimiz yok. Sekiz ana karakterli bir kitap. Sekiz birbirine düşkün, birbirleri için her şeyi göze alan hatta aralarından biri hayaline kavuşsun diye hırsızlık yapmaya kalkan sekiz çocuk. Aslında bu çalacakları para onlara vaadedilen ve verilmeyen bir para olduğu için çalmakta buluyorlar çözümü. Ta ki o gece o evde bir cinayet işlenene kadar.. Cinayetin faili belli olmasa da hepsi sorgulanıyor ve içlerinden biri tutuklanıyor. Arden bebeğim beni bu hikayede kırıp döken, suçu üstlenen bahtsızım. Aradan geçen beş koca yıl boyunca Yağız hayallerine ulaşmış istediği üniversite de okumuş ve geri dönmüştür. Nilperi ile bir yerde çarpışır ve yıllar sonra ekibin iki üyesi bir araya gelip diğerleri ile tekrar birleşmek isterler bunun sonucunda da bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuklar farklı şehirlerde de devam etmektedir. Yalnız içlerinden biri eskiye dönmek, görüşmek istemiyordur tabi ki bu Arden' den başkası değildir. (Ben o kadar üzüldüm ki sekiz kişi yerine girip içeride yıllar geçirmiş ve biri bile umursayip bu adam ne yapar ne eder dememiş. İnanılmaz zoruma gitti.) Kitabı okurken bir an herhalde bu cinayet hiç çözülmeyecek diye düşündüm ama yanıldım tam son sayfalarda herşey çözüme ulaşıyor. Geçmişin sırları, geçmişten günümüze uzanan dostluk, arkadaşlık ve aşk bağı etrafımızı sarıyor okurken. Berk ve Ekin çiftine bayıldım o ne güzel sevmek zalımlarrrr. Arden' beni sevgisiyle, verdiği değerle büyüledi. Demir herhalde en çok üzüldüğüm kişi oldu. Rüzgar ve Özge ikilisini okuyunca "ohaaa" dedim hikayeleri çok güzel çünkü.Veeee en başta dediğim gibi çok fena bir yerde bittik. Hemen devam kitabını okuyacağım. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim
Yaz UykusuZeynep Sey · Athica Yayınları · 2024403 okunma