Anne, Aile, Kadın, Feminizm
2025 7. kitabı
Kitabın ikinci şahıs (sen) anlatım dili başta garip gelse de yeni bir deneyimdi benim için, sanki kitap diyarında yeni bir tarz keşfettim gibi hissetim. Bu anlatım zihnimizdeki Kısa, karman çorman daldan dala atlayan düşüncelerimize benziyor ama kitabın cümlelerindeki düğümler 222 sayfa boyunca ustaca, bir hikaye seyrinde birbirlerine kavuşup ve hikayeyi şekilendiriyorlar. Sanki kahramanımız kendi başına yalnız loş ışıklı evinde otururken başından geçen o kadar derdi, acıyı, sancıyı ve olayları temize çıkarıyor. Günümüz dilinde yazarın overthinkleri diyebiliriz. :) Anne, Aile, Kadın, Feminizm Her kadın hazır anne doğar çünkü herkes bizden bunu bekler bunun dışına çıkma ihtimali çok aykırı bir hareket çünkü bir kadın anne ise kutsanır aksi taktirde kutsal değil sadece kadındır. Peki kuşaktan kuşağa yetişen mutsuz, sevgisiz ve suçsuz anneler de mi kutsal? Evet suçsuz çünkü onlar da kendi annelerinden onay görmek için istemedikleri seçimler yaptılar. Bir parça sevgi, biraz onay görmek için girdapta boğuşan kitap kahramanlarımız mutlu olmaya hiç hakkları olmadığını kanıtlamaya çalışan kitap kahramanlarımız var. çok acı ama bi o kadar da gerçek. Bi anda döngüyü kıran Didem kendini gösteriyor ne kadar da çok fazla şey yapsa yine de bir nebze daha aşk hayatında iflah olmasını isterdim. Siz siz olun bu dünyaya bir kız çocuk getiriyorsanız ona daima ve her saniye sevginizi gösterin, gösterin ki o sert rüzgarlar artık eskide kaldı, mutluluğun da kederin de bir parçası değil, onun dışında çok değerli bir varlık. Dip not: kitap derin aile ağırlıklı psikolojik temalar ve cinsellik temaları taşıdığı için yönetici olabilir. Kitabım yaş sınırının olmasını düşünüyorum.
Gözlerini KaçırmaIrmak Zileli · Everest Yayınevi · 2025210 okunma