Selamlar nasılsınız size öyle güzel mahalle kurgusu ile geldim ki. Sadece mahalle kurgusu mu cıks aşk,dostluk, bağlılık, komşu bağı var. Bu kitabı okurken sanki o mahalle de yaşıyormuş gibi hissettim. Onlarla güldüm onlarla hüzünlendim. Hele ki arkadaş ortamları süperdi. Kitabımızın ilk sayfaları şimdi ki zaman ile başlıyor daha sonra geçmiş zaman olarak devam ediyor. Ki ben bu yüzden ikinci kitabı deli gibi merak ediyorum ne oldu neler yaşandı da böyle oldu?. Geçelim konusuna hadi bakalım.
Mahi'nin babası annesine sürekli şiddet uygulayan biriydi. Kadının artık canına tak etmişti. Komşusu olan Emine hanıma sığınır. O da onlara kol kanat gerer. Evine kalan eşyaları almaya gider ama bir daha geri dönemez. Neden mi babası tarafından öldürüyor. O dönem lise'ye giden mahi'ye emine annesi sahip çıkıyor. Öz kızı gibi onu büyütür, hiç birşeyini eksik etmez ve şuan üniversitesiye giden genç bir kız olur.
Ama kalbinde öyle bir aşk vardır ki kim mi?
Komşu oğlu Ali Asaf. Kendisi askerdir. Sürekli görevlere gider. O her göreve gittiğinde mahi'nin de kalbi onunla gider. Mahi aşkını kalbinde yaşar hiç bir zaman Ali Asaf'a söylemez. Bizim Ali Asaf da onu hiç bir zaman görmez. Yaw bu kadar mı körsün be adam dedim. Bir akşam arkadaşlar olarak toplanırlar. Mutfakta arkadaşlarına duygularını anlatır, bahar artık söylemelisin abime der. Artık mahi de içinde yaşamak istemediğini en kısa sürede söyleyeceğini söyler ama bunu bir tek kızlar değil biri daha duyar. Evet doğru tahmin Ali Asaf.
Duydukları karşısında afallar konduramaz. Günlerce kendini soyut lar ortamdan. Aklı hayır dese de kalbe söz geçer mi Ali Asaf da geçiremedi meğerse bizimkinde de varmış bişeyler. Ahh bundan sonra ikisinin aşkını okumak birbirlerine laf atışlarını okumak çok eğlenceliydi. Tabi bizimki kıskanmalara da başladı kızı. Dibinden ayrılamaz oldu.
Ayy bu arada bir Ayşe ve kaan vardı. Ayşe'nin annesinden nefret ettim. Bir insan kızına bunları reva görür mü ya. Ahh Ali Asaf neler çektin Kaan'dan .
Eee diğer çift de çok başkaydı. Bahar ve selim her birini okumak ayrı keyifliydi.
Sizlerde böyle içinizi sıcacık edecek konulu bir kitap okumak istiyorsanız kesinlikle şiddetle tavsiye ederim.