2025 17. kitabı
Charles Dickens’ın Bir Noel Şarkısı, hem büyülü bir masal havasına sahip hem de insanın kalbine dokunan güçlü bir klasik. Cimri ve huysuz karakteri Ebenezer Scrooge’un, Noel gecesi üç hayaletin ziyaretleriyle geçmişini, bugününü ve geleceğini görmesi; onun kalbinde büyük bir dönüşüm başlatıyor. Kitap aslında sadece bir “Noel hikâyesi” değil; bencillik, merhamet, vicdan, paylaşma ve insanın değişme gücü üzerine evrensel bir ders niteliğinde. Dickens’ın sade ama etkileyici dili sayesinde hem fantastik bir masal okur gibi keyif alıyor, hem de insanın kendine dönüp “Ben nasıl bir hayat yaşıyorum?” diye sorgulamasına yol açıyor. “Bir Noel Şarkısı”, umutla dolu bir eser. Scrooge’un dönüşümü bize, hiçbir şey için geç olmadığını, insanın istediği anda kendini yeniden var edebileceğini hatırlatıyor. Kısa ama çok güçlü bir klasik. Hem edebî hem de insani mesajlarıyla, her yaşta okunabilecek ve ruhu ısıtan bir eser.
Duygu ve Düşünce
Bir Noel ŞarkısıCharles Dickens · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202411,3bin okunma