2025 59. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2025 23:45
Millie, hapisten yeni çıkmış ve iş arayan genç bir kadındır. Çok geçmeden Winchester'ların evinde yatılı hizmetçi olarak işe başlar. Millie için her şey ilk başta oldukça güzeldir. Artık kalacak yeri ve düzenli bir de işi vardır. Davranışları sürekli değişen evin hanımı Nina ve oldukça yakışıklı olan Andrew ile yaşar. Fakat Millie, bazı gariplikler olduğundan şüphelenir. Tavan arasındaki odasının dışarıdan kilitlenebildiğini fark ettiğinde ise bu şüpheleri daha da artar. (Ah o tavan arasındaki oda insanda klostrofobi etkisi yapıyor ) Mcfadden'dan ikinci kitabım. Mahkum'u okuduğumda çok sevmiş ve yaptığı ters köşeler ile kendisine hayran olmuştum. Hzimetçi de yine oldukça başarılıydı. Okumadan önce kurgu hakkında bir araştırma yapmamıştım ama az çok neyle karşılaşacağımı tahmin ediyordum. Seri hakkında ne söylesem spoiler olacak çünkü her detayı önemli ve çarpıcı. Kitabı anlatabilmem için bunları söylemem gerekir ama yine de spoiler vermemeye dikkat ederek hakkında biraz konuşmak istiyorum. Hizmetçi için tam olarak polisiye olduğunu söyleyemem. Daha çok psikolojik gerilim ağırlıklıydı. Özellikle Nina ve Andrew arasında yaşananlar beni fazlasıyla gerdi. Önceleri Nina'nın davranışları ondan şüphelenmeme neden oldu fakat onun gözünden okuduğum sayfalar bu davranışlarının altında yatan sebepleri anlamamı sağladı. Bu sayede de Nina sevdiğim bir karakter oldu. Andrew'in sakin, anlayışlı, efendi kişiliğinin altında yatan gerçek kimliği beni şaşkına uğrattı. Andrew'den böyle bir şey beklemiyordum. Ben de Millie gibi, eşine aşık, işinde gücünde bir adam olarak tanımıştım onu. Ama kendileri baya bir hayal kırklığına uğrattı beni Kitabın asıl karakteri Milli tam kahraman çıktı. Hapis yatmasının sebebi bu kahramanlıkları olsa da bence yine olsa yine aynı şeyi yapardı Millie. Ayrıca hapisten şartlı tahliye ile çıktığı için bir suça karışmaması oldukça önemliydi. O yüzden işine dört elle sarılarak beyaz bir sayfa açmaya çalışıyordu. Ama Nina'nın onun için farklı planları vardı. Nina Millie'yi kurban olarak seçmişti fakat Millie kurban olamayacak kadar zeki bir kadındı. Serinin giriş kitabı olmasına rağmen dolu dolu bir içeriği vardı. Gerçekten de şok edici ve ters köşeler ile doluydu. Bu yüzden çok kısa sürede bitirip ikinci kitaba başladım. Bakalım aynı heyecan orada da devam edecek mi. Siz de bu arada seriye bir şans verebilirsiniz.
HizmetçiFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 202311,4bin okunma