Saklambaç ve Sobe
2025 31. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2025 13:59
Merhabalar herkese, bugün sizlere bir tanıdığımın yoğun ısrarları sonucu ikna olup okuduğum SaklambaçSaklambaç ve SobeSobe kitaplarından bahsedeceğim. N. G. Kabal’dan okuduğum ilk kitaplardı. Öncelikle yazarın dilini beğendim; akıcı ve kolay okunan bir romandı. Bu açıdan keyif aldım ve hızlıca bitirdim. Gel gelelim beklentilerime ve bunların karşılanıp karşılanmadığına. Kitapları öneren kişi çok ama çok övmüştü. Öyle böyle değil, müthiş bir kurgu tarzında yorumlar dinleyip başladığım için haliyle beklentim epey yüksekti. Ancak maalesef bu beklentilerim karşılanmadı. Ben aslında ana karakterin sorunları olup hikâye boyunca bunları yavaş yavaş aştığı kurguları severim. Buradaysa genellikle benzer bir tema üzerinden sorunlar işlendi ve çözüme kavuşmuşlar gibi gelmedi. Cinsellik sahneleri olmasa da konusu çok sık geçti, bu da sanki kurgunun büyük kısmı bunun üzerineymiş gibi bir his yarattı. Bir de herkesin bahsettiği katilin kimliği konusu var. Açıkçası ben de biraz hayal kırıklığı yaşadım. Katilin kim olduğundan ziyade motivasyonunun açıklanışı ve son bölümlerdeki sahneler bana oldukça sonradan düşünülmüş hissi verdi. Karakterlere de genel olarak ısınamadım. Dylan gibi manipülatif karakterleri zaten hiç sevmem. Ansel ve Kylie ile olan ilişkilerini de tasvip etmedim. Kylie’ye ayrıca başından sonuna kadar sinir oldum. Sonuç olarak, eğer çok büyük beklentilerle başlamazsanız, seri çıtır çerez niyetine okunabilir. Bol kitaplı günler dilerim. :)
SaklambaçN. G. Kabal · Martı Yayınları · 20226,4bin okunma