Kitap Bilgileri
- *Yazar:* Tuğba Durnagölü
- *Sayfa Sayısı:* 336 sayfa
- *Yayınevi:*dehliz kitap yayınları
Konu Özeti
Kitabın başkahramanı *Gizem Sezgin*, suç psikolojisi üzerine yazdığı teziyle tanınmış başarılı bir psikologdur. Hayatına tamamen işine odaklanarak ilerlemiş; annesini, abisini kaybetmek gibi derin travmalar yaşamıştır.
Bir gün mesleği nedeniyle tanıştığı *Buğra Sönmez* adlı hasta ile aralarında yasaklanmış duyguların filizlenmeye başladığı anda yaşamın kurallarıyla tutku çatışmaya başlar. Gizem, mesleki etikle, arkadaşlıkla ve kendi içindeki katı kurallarla yüzleşmek zorunda kalır. Arkadaşı *Feyza*’nın da olaya dahil olmasıyla aşk, dostluk ve sadakat sınırlarında kırılmalar yaşanır. Ayrıca Buğra’nın geçmişindeki acılar, savaş muhabiri olarak yaşadığı zorluklarla Gizem’in dünyasını daha da çetrefilli hale getirir.
Güçlü Yanlar
1. *Karakterlerin derinliği ve çatışma:*
Gizem’in içinde bulunduğu psikolojik çelişkiler — meslek etiği, kişisel kayıplar, arkadaşlık ve aşk arasında kalma durumu — oldukça etkileyici. Okuyucu, karakterin iç dünyasına çekiliyor.
2. *Tema ve tatmin edici gerilim:*
Hasta-doktor ilişkisiyle başlayan yasaklı duygular, en yakın arkadaşın karışması gibi tırmanan gerilim unsurları okuyucuyu bağlamayı başarıyor.
3. *Akıcılık ve ters köşeler:*
Hikâye, okuyucuyu şaşırtan beklenmeyen olaylarla dolu. Okurlar “klasik aşk romanı” beklentisiyle başlasa da kitap beklenmedik yönlere gidiyor.
4. *Duygusal yoğunluk:*
Kayıp, özlem, aşk, arkadaşlık, sorumluluk gibi duygular iç içe geçerek karakterlerin ruh halini daha dokunaklı kılıyor.
Genel Değerlendirme & Kimler İçin?
“Satır Arası Tutku
- *Aşk romanı sevenler* için, özellikle karmaşık ilişkiler ve duygusal gelgitleri sevenler açısından çok tatmin edici.
- *Psikolojik roman okumayı sevenler* için karakterin iç dünyasını anlamaya ve empati kurmaya imkan tanıyor.
- Eğer yasak aşk, arkadaşlık ilişkisi vs. gibi klasik ama dokulu öğeleri seviyorsan bu kitap senin için uygun.