2025 62. kitabı
#Okudum #Bitti #okudumbitti Kitap Adı : ARILARLA DANS Yazar Adı : BRİGİT STRAWBRIDGE HOWARD Sayfa Sayısı :328 Kitap Notum: 10 / 7.7 Kitap İncelemem : Bir arının dansı, gezegenin nabzını tutuyor. Arılarla Dans bana doğayla konuşmanın inceliklerini, bir arının bir çiçeği seçerken yaptığı “hesabı” ve bunun ekosisteme nasıl yankılandığını hissettirdi. Yazarın sahadan, bahçelerden ve yakın gözlemlerinden gelen sohbet tonundaki anlatımı sıcak — bilimi insanın yanında, öfkeden uzak bir duyarlılıkla sunuyor. Anlatım hem bilgilendiriyor hem nazikçe sorgulatıyor: Biz bu dansa ne kadar dahiliz, kaybettiklerimizin farkında mıyız? Ne sevdim: Anlatının samimiyeti ve küçük gözlemlerle kurduğu büyük bağlar. Bilimsel karmaşayı basitleştirirken insanı harekete geçirecek bir merhamet tonu var — kitap kahve yanı, balkonda okunacak türden. Eleştiri: Zaman zaman tekrar eden anekdotlar ve daha derin veri-analiz bekleyen okur için yüzeyde kalan nokta(lar) var. Popüler bilim olarak çok başarılı; ama akademik derinlik arayanlara 1-2 bölüm daha güçlü argümanlar gerekebilirdi. Bu kitabı kent bahçıvanlarına, doğa aktivistlerine ve “küçük değişikliklerle büyük fark yaratmak” isteyen okurlara öneriyorum. Eğer balkonunda birkaç çiçekle başlayıp ekosisteme el uzatmayı hayal ediyorsan—bu kitap tam senlik. Puanım: 7.7 / 10 — Sıcacık, ilham verici, ama biraz daha sağlam bilimsel altyapı değeri olsaydı tam olurdu. Okuyan var mı? En sevdiğin doğa-okuma anını yorumla; kaydet ve paylaş, bu dansı yayalım. #ArılarlaDans #OkudumBitti #DoğaOkumaları #Ekoloji #BalkonBahçesi #BeeLove #KitapÖnerisi Brigit Strawbridge Howard Arılarla Dans
Arılarla DansBrigit Strawbridge Howard · Beyaz Baykuş · 202126 okunma