2025 55. kitabı
Filmini henüz bu sene içerisinde izleyip sevmişken Kayıp Kıta'nın bir anda mangayı basması sürpriz oldu açıkçası. Çünkü ne ülkemizde popüler bir film ne de yeni çıkmış bir film. Kayıp Kıta'nın güncel/popüler serilerin aksine -ne zaman çıktıkları farketmeksizin- kaliteli serilere odaklanmasını çok seviyorum. Böylelikle birçok hayran kaldığım eseri bu hoş baskılarla deneyim edebiliyorum. Baskı demişken doğrudan baskıdan başlayayım bu sefer, farklılık olsun. Baskımız hem çeviri hem de genel kalite olarak oldukça başarılı. Sayfalarımız yeterli kalınlıkta, renkler oldukça canlı -ki renklerin canlı olması bu seri için oldukça önemli-, bunların yanı sıra normal manga boyutunun aksine büyük bir boyuta sahip baskımız. Orijinal japonca baskı da böyle olabilir, orasını pek bilmiyorum açıkçası. Tek sorun olarak gösterebileceğim şey sayfalarımızın mürekkebi. Üzücü bir şekilde sayfaları kısa bir süre tutarsanız elinize bulaşıyor. Buda şömizin kolayca kirlenmesine sebep oluyor. Ancak bunun dışında baskımızda hiçbir sorun göremedim. Aldığıma oldukça memnunum diyebilirim. Şimdi ise mangamıza gelelim. Konuya değinmeyeceğim. Ne de olsa hem film hem de manga olarak deneyim etmesi oldukça az vakit alıyor. Deneyim ederken konuyu bilmemeniz daha hoş olacaktır. Mangamız çok hoş çizimlere sahip. Hani o kadar hoşlar ki bir cildi okumam 30 dakika sürdüyse, büyük ihtimalle 15 dakikası sadece çizimleri incelemekle geçmiştir. Hikaye anlatımı da oldukça yeterli. Fakat şahsi tavsiyem mangayı okumadan önce anime filmini izlemeniz. Eminim ki okuma deneyiminizden alacağınız keyfi arttıracaktır. Bunlar dışında diyebileceğim çokta bir şey kalmadı sanırsam. Hayattan kesitler ve dram seven herkesin bu mangayı okumasını şiddetle öneriyorum. -Konuya değinmek istemediğim için oldukça kısa bir inceleme oldu. Lakin gerçekten konuyu anlatıp deneyiminize zarar vermek istemiyorum. Evet, serinin çizimleri dışında -konusu dahil- herhangi bir özel yanı yok. Ancak yazılmışlığı ile görselliği o kadar hoş ki hayran kalmamak elde değil. Umarım sizlerde bu güzel seriyi deneyim eder ve hoş vakitler geçirirsiniz.-
Josee, Kaplan ve Balık - Cilt 1Seiko Tanabe · Kayıp Kıta Yayınları · 202551 okunma