2025 16. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2025 15:52
EylülRüzgarı. Selamkitapseverleeer. #okudumbi̇tti̇ Bugün sizlere @aynilyuksel ‘in #eylülrüzgarı kurgusu ile geldim. Kalemiyle de ilk defa tanıştım ama iyi ki tanışmışım.Belki bilirsiniz benim pek polisiye kitaplar ile aram yoktur. Okumaya gayret ederim ama bi süre sonra sıkılırım. Bu kitabı da alırken biraz korkarak aldım.. Lakin şu olay nasıl çözümlenecek, ilişkiler nasıl düzelecek, katil kim çıkacak diye diye 1 günde bitirdim. Gelelim konusuna.. - Rüzgar; Çanakkale’de doğup büyüyen, büyürken de yokluk çeken bir çocuktur. Bakımlı, temiz ve hırslıdır; babası, abileri gibi çiftçi olmak istemez. Bu yüzden de Terzi Mehmet abinin yanında işe başlar. Dikiş, kumaşlar ilgisini çektiği için işi kolay kavrar ve köşesinde para biriktirmeye başlar. Bir gün kabına sığamaz ve İstanbul’a gider. Çalışkan ve kendini geliştirmeye çalışan bir adam olduğu için tuttuğunu koparır ve iyi bir şirkette çalışmaya başlar. Şirket sahibi Münir’in gözüne girer ve kızı Melis’te Rüzgar’ın yakışıklılığına tutularak ona aşık olur , evlenirler. Ama bu aşk evliliği değil tamamen mantık evliliğidir Rüzgar’ın gözünde .. Bir gün ofisinde camdan aşağıya bakarken doludan kaçan pembe elbiseli bir kıza gözü takılır ve kızın alt kattaki kafeye girdiğini görür peşinden kafeye iner. Meğerse kız onun firmasına iş başvurusu için gelmiştir.. - Eylül; çizim yapmayı seven vintage düşünceleri olan bir kızdır. Rüzgar, zaten evliliğinde mutlu olmadığı için Eylül’e çekilmeye başlar. Ama uzak durmaya çalıştıkça hayatı sarpa sarar ve manken olan Meltem ile ilişkiye başlar. Bu sırada yeni bir proje çıkarırlar ve tanıtım için gece düzenlerler. Bu gecede Meltem’de orda mankenlik yapar ve Eylül’e karşı bişeyler hissetiğini öğrenir Rüzgar’ın.Sinirden küplere biner ve Rüzgar’ı tehdit etmeye başlar. Rüzgar eve gönderir ve peşinden gider. Konuşurlar ve sinirle evden çıkar. Ertesi gün Meltem’in ölüm haberi gelir. Olay cinayet bürosu amiri Nilgün’ün önüne düşer çözümlemede tıkanınca dedektiflik bürosu olan Pelin’den yardım ister. O da üniversite arkadaşı hacker Can’dan yardım alır. Sizce Meltem’i kim öldürmüştür? #okuyanteraziileokuyoruz okuyanterazi
Eylül RüzgarıAynil Onur Yüksel · İkinci Adam Yayınları · 202274 okunma