2025 47. kitabı
Harika bir kurgu, harika bir anlatım ve muhteşem bir çeviri. Her anlamda çok iyi bir eser. Şu ana kadar tanımamış olduğum için üzüldüğüm yazarın, neden Meksika'nın en önemli yazarlarından birisi olduğunu her sayfada çok iyi anladım. Baladrolardan Serefina'nın kıskançlık ve intikam hikayesi olarak başlayan kitap, hem macera hem polisiye tadıyla elden bırakılamazken, çarpık toplum düzenini ve mevcut sistemin yarattığı acı sonuçları da tokat gibi yüze çarpıyor. Yazar genelevde çalışan kadınların özelinde, kirli yapıları ve sonuçlarını anlatırken, olayları üçüncü gözle anlatarak oldukça mesafeli kalmış. Bazıları bu sebeple duygusallıktan uzak olduğu için eleştirebilir ama ben bu tarzı çok sevdim. Özellikle Blanca'nın hikayesi beni oldukça sarstı. Mutlaka okunmasını tavsiye edeceğim kitapların başında geliyor. Kitabı bitirdiğim an, Netflix'te dizisini izlemeye başladım. Aynı başarı dizide de yakalanmış. Kitap uyarlaması diziler pek başarılı olamıyor ama bu dizide kitaba çok sadık kalınmış. Karakterler, hikaye anlatımı hatta hikayenin geçtiği yerler bile birebir kitapla aynı. Kendinize bir güzellik yapın. Önce kitabı okuyup, sonra da mutlaka dizisini izleyin.
Ölü KızlarJorge Ibargüengoıtıa · Jaguar Kitap · 2025841 okunma