Hangisi?
Giden mi daha eksik kalan mı?
Sayfa 21
Şiir
20,6bin Gösterim
İkisi de yarım... Zaten aşk dediğimiz de yarım olanı tamamlama değil mi?
Önceki 4 yanıtı göster
Şifaaa
Şifaaa
Aslında bunun anadolucası sevdadan geçer. Aşk tutkulu ve gecici, sevda ise daha derin sakin gerçekçi ve emek gerektirir. Geçmiş de oldu dedikleriniz de sevdadır özünde.
4 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Eksik olan daha da eksilse ne olur, mevzu tam olamamak aslında. Zira tam “tam” olacak iken tam olamamak en büyük eksiklik. Bu bir gidişle veyahut da kalışla gerçekleşir… Bilemezsin giden tam olmaya gider. Kalan eksiltmeye devam eder.
👌🙏
Aslında her ikisi de yarım kalır. Giden, ardında bıraktığı boşluğu taşır sırtında, kalan ise, gözünün önünden kaybolanı içinde taşır. Giden uzaklaşırken biraz ölür, kalan beklerken biraz daha eksilir. Eksiklik yalnız bir tarafın değil, iki yüreğin ortak sessizliği olur. Ama en çok da kalan yanar, çünkü gidenin adımlarını duymaya devam eder, kendi kalbinde.
🥀 💔
Gitmek, kalma sayısından 1 fazlası ya da 1 eksiği mi? Ben şimdi olduğum yere gittim mi?
Giden ardında yarım kalmış cümleleri, söylenmemiş sözleri bırakır. Kalan o cümlelerin yükünü, boşluğun sessizliğini taşır. Giden, gitmenin pişmanlığını yaşar bir gün.Kalan, kalmanın acısını taşır her gün.O yüzden aslında. Giden de eksiktir, kalan da… Ama en çok, yarım kalan hikâyedir eksik olan.