2025 27. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2025 17:26
İlk romanda Yılanların Öcü' nde Haceli ve Muhtar Hüsnü'yle uğraşan ve verdiği savaşı Kaymakam sayesinde kazanan Irazca, ikinci roman Irazca' nın Dirliği' nde karşı tarafın intikam almaya çalışmasıyla uğraşır. Muhtarın oğlu ve Haceli' nin kardeşi, Irazca' nın torunu yani Kara Bayram' ın oğlu evin gözbebeği Ahmet' e taciz girişiminde bulunur. Irazca oğlu Bayram' ı Kaymakam' a gidip şikayetçi olması konusunda ikna eder. Bayram; Ahmet'i alıp ilçeye, Kaymakam' ın kapısına dayanır derdini anlatır. Kaymakam talimat vererek Haceli' nin kardeşi ve muhtarın oğlunu tutuklatır. Bürokrasiyi ezip karakol komutanından önce direkt Kaymakam' a çıkan Bayram' ı muhtardan rüşvet alan komutan huzuruna çıkartır. Okuma yazma bilmeyen Bayram' ı kandırır ve şikayetini geri çektirir. Serbest kalan mahkumların ilk işi de Bayram' ı ölesiye dövmek olur. Bayram günlerce Burdur' da hastanede yatar ve bir karar alır. Bu karar zaten dirliği bozulan Irazca' yı temelden yıkar.
Irazca'nın DirliğiFakir Baykurt · Literatür Yayıncılık Dağıtım · 20181,602 okunma